Cross uit de hoogdagen: ontketende Mathieu van der Poel kroont zich tot modderkoning in Gavere, voor Van Aert en Pidcock

©  RR

Mathieu van der Poel heeft in de modder van Asper-Gavere de puntjes op de i gezet. Nadat hij afgelopen week nog het onderspit moest delven voor Wout van Aert in het zand van Mol, toonde hij zich in de WB-manche in Gavere wel de sterkste. Na een heerlijk duel tussen ‘de grote drie’ kon Van der Poel pas in de voorlaatste ronde echt de beslissing maken. Wout van Aert mocht als tweede mee op het podium, wereldkampioen Pidcock werd derde.

Jens Jacobs

Wat is kunst? Volgens Noordkaap is het de blik in haar ogen. Maar vraag het aan de veldritfans en die zullen meer dan waarschijnlijk antwoorden dat het de cross in Gavere is. Op het glibberige parcours kregen we voor het eerst dit seizoen een echte strijd tussen ‘de grote drie’ te zien. Smullen dus.

Mathieu van der Poel kreeg afgelopen week in het zand van Mol nog een stevige mentale tik te verwerken van Wout van Aert na diens zege. Maar op het glibberige parcours van Asper-Gavere kreeg Van der Poel een uitgelezen kans op eerherstel. En of de Nederlandse alleskunner gemotiveerd was. Van der Poel ging er meteen stevig vandoor. Wout van Aert en wereldkampioen Tom Pidcock moesten een gaatje laten.

Een hele cross in de aanval rijden, zag Van der Poel echter niet zitten. Na een lekke band reed Pidcock plots aan de leiding en keek de Nederlander tegen een achterstand aan. Lang bleef Pidcock echter niet voorop. Na twee ronden kwamen ‘de grote drie’ samen. Pidcock, die deze cross met rood had aangestipt vloog bij momenten over het militaire domein, maar de gewenste grote voorsprong kreeg de wereldkampioen niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De drie bleven elkaar bestoken, tot Van der Poel in de voorlaatste ronde toch een klein gaatje sloeg. Van Aert en Pidcock konden de versnelling van de Nederlander niet meteen beantwoorden en dus was de vogel gaan vliegen. Van der Poel kwam helemaal onder stoom en hield uiteindelijk een tiental seconden over op Wout van Aert. Wereldkampioen Pidcock mocht als derde mee op het podium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt