De kindjes van de sterren: deze bekende gezichten hebben dit jaar nieuw leven verwelkomd

© Instagram

De ooievaar had het druk in 2022. Van Kroatië via Hollywood terug naar Vlaanderen, heel wat bekendheden mochten het afgelopen jaar nieuw leven verwelkomen. Onze redactie zette de opvallendste nieuwkomers in showbizzland op een rijtje.

Lichtpuntje in donker jaar van Alec Baldwin

De komst van dochtertje Ilaria was in september een lichtpuntje voor acteur Alec Baldwin (64) en zijn vrouw Hilaria (38), die in 2022 geplaagd werden door de nasleep van het dodelijk schietincident op de filmset van Rust. Ilaria is al het zevende kindje van het koppel, dat samen twee dochters en vier zonen heeft. Baldwin heeft ook een dochter, Ireland, uit een vorig huwelijk.

Dochter Ilaria bracht troost in een lastig jaar voor acteur Alec Baldwin en zijn vrouw Hilaria. ©  Instagram

Het mooiste geschenk voor Ruben Van Gucht

Nadat hij vorig jaar uit elkaar ging met onderneemster Laurence Van Tongerloo, vond sportanker Ruben Van Gucht (36) de liefde opnieuw bij de Kroatische ex-hoogspringster Blanka Vlašić (39). In mei stapten de twee in het huwelijksbootje, begin november verwelkomden ze hun zoontje Mondo. De bevalling vond plaats in Split, de geboortestad van Vlašić. “Het mooiste geschenk ooit”, schreven de ouders op Instagram. Al speet het Van Gucht dat hij de geboorte niet mocht bijwonen. In Kroatië is de vader niet welkom in het verloskwartier.

©  Instagram

Een onherkenbare baby voor Lukas Lelie

Ook comedians Kamal Kharmach (31) en Lukas Lelie (32) werden dit jaar papa. Die laatste deelde dat - hoe kan het ook anders - met een grapje. Veel ouders maken op sociale media het gezicht van hun baby onherkenbaar, Lelie deed dat bij zichzelf. “Ik wens mezelf niet herkenbaar met hem online te zetten tot hij oud genoeg is om daar zelf over te beslissen.”

Je bent komiek of je bent het niet. Lukas Lelie kondigde de geboorte van zijn kindje aan met een grapje. 

Vierde kindje voor Wout Bru

Begin december werd chef-kok Wout Bru (53) voor de vierde keer papa. Zijn vriendin Natassia Van Kerkvoorde (30) beviel van hun dochtertje Beau, haar tweede kindje met Bru. “Zo dankbaar”, klonk het op sociale media. “En nu genieten.”

Wout Bru en zijn vriendin verwelkomden Beau, hun tweede kindje samen. ©  Instagram

Herman Brusselmans wordt gezinsman

Het was de verrassing van het jaar, enfant terrible Herman Brusselmans (65) die een gezinsman wordt. Hij en zijn vriendin Lena (31) verwachten hun zoontje Roman begin volgend jaar. “We waren niet ‘aan het proberen’, zoals men dat dan zegt. Het was niet voorzien, niet gepland. Het is gewoon gebeurd”, liet de schrijver optekenen.

Eén van de verrassendste nieuwtjes van het jaar: Herman Brussselmans wordt in 2023 papa. ©  Kris Van Exel

Mooier dan lid worden van K3

Fan of geen fan, je moet de ijver van Hanne Verbruggen (28) bewonderen. Nadat ze in juni aankondigde dat ze zwanger was, bleef ze tot het laatste nippertje dansen en zingen op de shows van K3. Tot ze eind oktober, op doktersadvies, toch wat gas terugnam. Midden november werden zij en haar vriend Jorn ouders van een zoontje, Julien. “Zeven jaar geleden kwam mijn grootste droom uit toen ik een K3’tje werd. Maar de komst van Julien heeft dit zonder twijfel overtroffen.”

De eerste foto van Julien. ©  Instagram

De finishing touch voor Astrid Coppens

Een weekje vroeger dan verwacht werd Astrid Coppens (39) - the artist formerly known as Astrid Bryan - mama van haar tweede dochtertje, Joey-Lee. De driejarige Billie-Ray heeft er een zusje bij. “Ze is eindelijk aangekomen. De perfecte finishing touch voor onze familie”, schreef Coppens op Instagram.

Astrid Coppens en Joey-Lee, de perfecte ‘finishing touch’ voor haar familie. ©  Instagram

Tweelingen alom

Tweelingen waren in trek dit jaar. Eind november verwelkomden gewezen Miss België Romanie Schotte (25) en haar partner Stefan een jongen en een meisje, Gilles en Romée. In het voorjaar werd ook acteur annex regisseur Jeroen Perceval (44) papa van een jongen en een meisje. Zijn vrouw Griet, met wie hij al een dochtertje heeft, beviel van Gaspard en Romane.

Jeroen Perceval had al een dochtertje en werd begin dit jaar nog eens papa van een tweeling. ©  Instagram

In de ban van Jupiter

Ed Sheeran (31), een man die gesteld is op zijn privéleven, verraste zijn fans in mei met het nieuws dat hij en zijn echtgenote Cherry een tweede kindje hadden gekregen. Na dochtertje Lyra is het opnieuw een meisje, Jupiter. Ook zanger Nick Jonas (30) werd dit jaar papa van een dochtertje, Malti Marie Chopra.

Ook Nick Jonas werd begin dit jaar papa van een dochtertje.  ©  Instagram

Hollywood en daarbuiten

In Hollywood verwelkomden onder andere Nicolas Cage (58), Jennifer Lawrence (32), Tom Hiddleston (41) en Rebel Wilson (42) nieuw leven. Dichter bij huis werden ook Romina en Jan uit Boer zkt. vrouw, Winnie en Jonah uit BlindHoo getrouwd, Bazart-gitarist Simon Nuytten, presentator Kobe Ilsen en acteur Louis Talpe ouders.

©  boer zkt Vrouw: De Wereld Rond

Aangeboden door onze partners

Lees ook