BK beachrace lokt heel wat wegrenners, kroont Tim Merlier zich ook tot Belgisch kampioen op het zand?

©  ISOPIX

Donderdag staat op het strand van Bredene het Belgisch kampioenschap beachrace op het programma. Organisator Golazo maakte bekend dat veel profrenners zich er zullen testen met het oog op het komende wegseizoen.

Michael Van DammeBron: BELGA

Naast titelverdediger Timothy Dupont verschijnen Yves Lampaert, Oliver Naesen, Belgisch wegkampioen Tim Merlier en Sep Vanmarcke aan de start. Lampaert won zaterdag al de beachrace in Zeebrugge.

Ook Tim Declercq, Bert Van Lerberghe, Jens Debusschere, Jens Keukeleire, Emiel Vermeulen, Jordi Warlop, Ward Vanhoof en Laurens Rex zullen aan het vertrek verschijnen. Triatleet Seppe Odeyn, tienvoudig winnaar van de Hel van Kasterlee, is er bij, net als de Fransman Samuel Leroux, de Europees kampioen beachrace. Hij strijdt uiteraard niet meer voor de Belgische driekleur. Bij de vrouwen zijn Jesse Vandenbulcke en Mieke Docx bekende namen aan de start.

Het Belgische Kampioenschap beachrace werd in 2015 voor het eerst georganiseerd en won de voorbije jaren aan populariteit. Er worden donderdag achttien Belgische titels verdeeld. De races zijn open voor recreanten.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt