Mannen doen aankopen met gestolen bankkaarten “die ze op straat hadden gevonden”

©  belga

Leuven/Elsene -

Twee mannen zijn op kerstavond betrapt toen ze aankopen deden met gestolen bankkaarten.

Hannelore Smitz

Het was de uitbater van een supermarkt in de Brusselsestraat in Leuven die de twee opmerkte. Hij vermoedde dat ze aankopen hadden gedaan met een gestolen bankkaart. Ze verlieten de winkel maar kwamen dan opnieuw binnen om nog meer aankopen te doen via contactloze betaling.

De uitbater verwittigde de politie, die de twee verdachten even verderop kon aantreffen ter hoogte van supermarkt Exotic World. De twee mannen hadden geen gekende verblijfplaats. Ze beweerden minderjarig te zijn maar een leeftijdsonderzoek wees uit dat ze wel degelijk meerderjarig zijn.

Plooimes

 De verdachten waren in het bezit van winkelzakken van Carrefour met hierin sigaretten en alcohol en een aantal gsm’s. Ze hadden ook een Mobib-kaart bij zich die samen met een aantal andere (bank)kaarten ontvreemd werd van een 42-jarige dame, en dat in Elsene in oktober 2022. Een aantal andere (bank)kaarten in hun bezit werden op 24 december iets voor 18 uur ontvreemd van een 27-jarige dame in fastfoodrestaurant Subway op het Rector De Somerplein in Leuven. Bij een van de verdachten werd ook nog een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen, de andere verdachte was in het bezit van een plooimes”, klinkt het bij het Leuvense parket.

Gevonden

De beide verdachten verklaarden de gsm’s en (bank)kaarten op straat te hebben gevonden, en daarmee aankopen gedaan te hebben. Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek tegen de beide verdachten wegens diefstallen, informaticafraude en bendevorming. De verdachten werden maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, waarbij een van hen de diefstal in restaurant Subway bekend heeft. Alle andere feiten betwisten ze.

De onderzoeksrechter heeft de aanhouding van beide verdachten bevolen. Ze zullen op 30 december voor de raadkamer verschijnen, die dan zal oordelen of ze in de cel blijven. Er wordt nog verder onderzoek gevoerd.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt