Een duel om duimen en vingers bij af te likken! Wout van Aert klopt Mathieu van der Poel na beklijvend duel en sprint in Zolder

©  Getty Images

Wout van Aert heeft revanche gepakt voor zijn tweede plek gisteren in Gavere. Onze landgenoot schreef de Superprestigemanche van Heusden-Zolder op zijn naam na een ongezien duel met eeuwige rivaal Mathieu van der Poel. Beide renners gingen er al na een halve ronde vandoor. De rest zou hen pas aan de finish terugzien. In een beklijvende sprint schoot Van der Poel uit zijn klikpedaal, waardoor Van Aert het zegegebaar mocht maken. Voor Van Aert is het na de zandcross in Mol de tweede keer dat hij Van der Poel kan kloppen. De Nederlander moest vrede nemen met de tweede plek.

Jens Jacobs

Sneeuw, zand, modder en nu op het circuit van Zolder. De crossers kregen de afgelopen weken een bijzonder divers programma qua ondergrond. Voor de tweede dag op rij kregen we ook een duel tussen ‘De Grote Drie’, al zou dat duel al snel herleid worden tot eentje tussen ‘De Grote Twee’. Tom Pidcock, die gisteren nog over goeie benen beschikte, miste zijn start compleet en zou nooit aanspraak maken op de zege.

Van Aert en Van der Poel kenden wel een bijzonder sterke start. De twee schoten verschroeiend uit de startblokken en hadden al na een halve ronde een kloof van betekenis te pakken. Van der Poel bleef stevig doortrekken, waardoor de twee bij het ingaan van de tweede ronde al een ongeziene voorsprong van 19 seconden hadden op de achtervolgers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Terwijl wereldkampioen Tom Pidcock, Europees kampioen Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar in de achtervolging de longen uit hun lijf reden om toch maar iets dichter te komen bij het duo voorin, werd de voorsprong van Van der Poel en Van Aert alleen maar groter. Al snel werd duidelijk dat de twee alleskunners onderling zouden uitmaken wie aan het langste eind zou trekken op het circuit van Zolder.

©  BELGA

Van der Poel schiet uit klikpedaal in de sprint

Een sprint leek in de maak op het snelle parcours van Heusden-Zolder. Toch probeerde Van der Poel zijn kompaan te lossen op de technische stroken. Van Aert gaf echter geen krimp en probeerde op de powerstroken Van der Poel onder druk te zetten. Zonder succes.

In de laatste ronde zette Van der Poel nog eens alles op alles om Van Aert uit het wiel te krijgen. Dat leek ook te lukken, maar na een klein foutje kwamen de twee toch weer samen. Sprinten dus. Daarin ging Van Aert als eerste aan. Van der Poel leek zich naast onze landgenoot te zetten, maar schoot dan uit zijn klikpedaal. Zo kon Van Aert onbedreigd de handen in de lucht steken. Voor de Kempenaar is het na zijn overwinning in Mol al de tweede keer dat hij Van der Poel kan kloppen. De Nederlander reed teleurgesteld als tweede over de finish. Lars van der Haar mocht als derde mee op het podium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  Getty Images

Uitslag

1. Wout van Aert

2. Mathieu van der Poel

3. Lars van der Haar

4. Tom Pidcock

5. Michael Vanthourenhout

Aangeboden door onze partners