Mathieu van der Poel schiet op meest ongelukkige moment uit klikpedaal tegen Wout Van Aert: “Ik ben wel teleurgesteld”

Een absolute tweestrijd kregen de veldritliefhebbers te zien in Zolder. Tot aan de streep gaven Van Aert en Van der Poel elkaar geen duimbreed toe. De opbouw naar een ware climax en een déjà vu naar de Ronde van Vlaanderen in 2020 leek in de maak, maar bij de sprint in de laatste rechte lijn schoot Van der Poel uit zijn klikpedaal. Daardoor had Van Aert een vrije baan om de zege te pakken. “Ik wou er een lange sprint van maken, maar jammer genoeg schiet ik uit mijn klikpedaal”, aldus Van der Poel.

Jens Heylen, Jens Jacobs

Reclame voor het veldrijden. Dat kregen we te zien in Heusden-Zolder. Mathieu van der Poel was een van de aanstokers van het spektakel op het circuit. De Nederlander ging verschroeiend van start en kreeg met Wout van Aert de ideale metgezel met zich mee. “Ik wilde niet met een te grote groep op pad gaan. Als je Van Aert dan met je meekrijgt, weet je dat je met twee onderweg bent voor de rest van de wedstrijd”, verklaarde de Nederlander na afloop.

“Ik heb tot twee keer toe geprobeerd om druk te zetten. Vooral in het laatste technische gedeelte hoopte ik nog het verschil te maken. Maar dat lukte niet. Zolder is een moeilijke wedstrijd om iemand uit het wiel te krijgen.”

Een sprint leek voor de beslissing te moeten zorgen, maar daarin liep het mis voor Van der Poel. “Ik wou er een lange sprint van maken. Jammer genoeg schiet ik bij het begin van de sprint uit mijn klikpedaal. Ik ben wel teleurgesteld, want we waren echt aan elkaar gewaagd vandaag.”

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners