Poplegendes, een vergeten acteur en die ene onverwoestbare band: de opvallendste comebacks van 2022

Er bewoog de voorbije twaalf maanden van alles in showbizzland. Poplegendes beklommen na lange pauzes opnieuw de podia, vergeten acteurs traden opnieuw in de spotlights en Vlaanderens bekendste hond nam afscheid van zijn trouwe baasje. Onze redactie zette de opvallendste comebacks en adieus op een rijtje.

Wout Desmytere

De band gaat écht nooit stuk

“Een band gaat nooit stuk, al heb je een ongeluk.” Profetische woorden. Want niet alleen Noordkaap en Spring, maar ook XINK – vroeger X!NK – maakte dit jaar een comeback. De eerste groep die ons land vertegenwoordigde op het Junior Eurovisiesongfestival, kondigde in oktober een optreden voor 2023 aan, in de Ancienne Belgique. De tickets waren in een mum van tijd uitverkocht, extra concerten werden ingelast. Als voorproefje loste XINK al een nieuwe single.

XINK maakte hopen fans blij met een comeback. Dat het uitroepteken uit de naam verdwenen is, kon niemand deren. ©  Taike De Wilde

Brendan Fraser herrijst in Venetië

Hartverwarmend waren ze, de beelden van Brendan Fraser (54) die een traantje wegpinkt wanneer hij een staande ovatie krijgt op het filmfestival van Venetië. Nadat fysieke problemen en grensoverschrijdend gedrag hem wegdreven uit Hollywood, werd de acteur dit jaar in ere hersteld. The whale, de film die hem opnieuw de spotlights in duwde, verschijnt volgend jaar bij ons in de zalen.

De acteur was zelf overdonderd door de warmte waarmee hij, na jaren in de luwte, werd ontvangen. ©  EPA-EFE

Geen ontsnappen aan Jens Dendoncker

Eind 2020 nam Jens Dendoncker (32) gas terug om op zijn mentale gezondheid te focussen. En hoewel hij ook dit jaar een klap te verwerken kreeg – na een relatie van vier jaar gingen hij en Lauren Versnick (28) uit elkaar – keerde hij terug door de grote poort. “Ik zit oprecht goed in mijn vel en voel me energieker dan ooit”, vertelde hij. Hij presenteerde dit jaar de quiz Even goeie vrienden en wordt volgend jaar de nieuwe presentator van kijkcijferkanon The masked singer.

Jens Dendoncker is back with a vengeance, met een karrenvracht aan nieuwe programma’s op VTM. ©  Shutterstock / IM_VISUALS

De diva is terug

Nadat ze 24 uur voor aanvang haar concertreeks in Las Vegas annuleerde, werd Londen in juli de plek waar Adele (34) na vijf jaar opnieuw het podium betrad. Tijdens een emotioneel concert voor 65.000 toeschouwers in het Hyde Park bedankte ze iedereen voor het geduld. Dat deed ze in november nog eens, toen haar concerten in Las Vegas toch van start gingen. En ook al swingen de ticketprijzen de pan uit en gedraagt ze zich achter de schermen als een diva, de fans gingen plat.

Divagedrag en dure prijzen zijn haar niet vreemd, maar de fans stonden te trappelen voor de comeback van Adele. ©  REUTERS

André Hazes klimt uit het dal

Geen optredens voor André Hazes Jr. (28) in 2022. De Nederlandse zanger maakte zijn agenda volledig leeg om aan zijn alcohol- en drugsverslaving te werken. Dat proces werd vastgelegd in de documentaire Crossroads, die eind oktober verscheen. Intussen laat hij weer geregeld van zich horen en geeft hij zelfs aan dat hij volgend jaar opnieuw het podium op wil.

André Hazes gebruikte dit jaar om aan zichzelf te werken en voelt zich stilaan weer fit om op te treden. ©  ISOPIX

Eerst Engeland, straks het Sportpaleis?

Na vijf jaar radiostilte nam Linda Mertens (44), de voormalige zangeres van Milk Inc., de microfoon weer op. Voor het eerst sinds het overlijden van haar dochtertje Lio, dat tweeënhalf jaar oud werd, gaf ze opnieuw enkele korte optredens op dancefestivals in Engeland en Spanje. Fans kijken al uit naar een optreden in België, zeker sinds Regi zijn Sportpaleisshows voor 2023 de titel The return meegaf.

Echt het aller-, allerlaatste liedje

Het had eigenlijk al twee jaar geleden moeten gebeuren, maar het coronavirus stak een stokje voor de laatste shows van Samson & Gert. Toen die afgelopen maart weer van start gingen, wist iedereen al dat dochter Marie de fakkel zou overnemen. Het maakte de fans niet minder enthousiast. Tijdens de allerlaatste show zetten ze allemaal een masker met de beeltenis van Gert Verhulst (54) op, en voor hij het podium verliet, mocht hij een uitgebreid applaus, een dankwoordje en een bos bloemen in ontvangst nemen.

Met twee jaar uitstel nam Gert Verhulst afscheid van zijn trouwe bobtail. ©  BELGA

De ‘warrior’ slaat terug

Vlak voor de zomer trok Oscar and the Wolf er even de stekker uit. Max Colombie (31) kampte met angstgevoelens en depressie. Na intensief aan zichzelf te hebben gewerkt, keerde hij eind augustus terug, voor een optreden op Pukkelpop. Hij bracht er voor het eerst Warrior, het lied dat hij speciaal voor de Rode Duivels schreef. In november, tijdens een spetterend optreden in het Sportpaleis, liet hij er geen twijfel meer over bestaan: the wolf is back.

Max Colombie herrees op het podium van Pukkelpop, na een periode gefocust te hebben op zichzelf. ©  Geert Van de Velde

Met dank aan Marvel

Niet alleen beviel Rihanna (34) dit jaar van haar eerste kindje – een zoontje met rapper A$AP Rocky –, ze liet ook haar eerste single in zes jaar op haar fans los. Lift me up schreef ze voor de Marvel-film Black Panther: Wakanda forever, als eerbetoon aan de overleden Chadwick Boseman. Volgend jaar zal ze voor het eerst in vijf jaar weer optreden, tijdens de halftimeshow van de Superbowl.

Voor de Marvelfilm ‘Black panther: Wakanda forever’ loste Rihanna voor het eerst in zes jaar nieuwe muziek. ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook