De vlinders en huwelijksklokken van 2022

18 jaar of amper een vingerknip gewacht en het meest extravagante trouwfeest van ons land: dit was 2022 op liefdesvlak bij de sterren

Cupido kan tevreden terugblikken op 2022. Er ontstonden dit jaar flink wat koppels, en ook de huwelijksklokken luidden onafgebroken. Er was het ontstaan van #Verleyers, het memorabele huwelijksfeest van Adil El Arbi én het langverwachte jawoord van Ben Affleck aan Jennifer Lopez. Onze redactie selecteerde de opvallendste liefdesperikelen van het voorbije jaar.

Junior zocht én vond de liefde

Junior Planckaert (30), de jongste zoon van allemansvriend Eddy, ging op televisie op zoek naar de ware. Met succes, want hij verloor zijn hart aan hr-consultant Pauline De Vos (24). Presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis (32) begon een relatie met Billie vs. Benjamin-acteur Ward Kerremans (34), Camille Dhont (21) stelde in november haar nieuwe vriend – tevens haar tourmanager – Dino (23) voor.

Junior Planckaert vond dankzij een realityprogramma de liefde bij zijn Pauline. 

Een huwelijk, en dan het volgende liedje

Ook in het buitenland deed Cupido zijn werk. In juni trouwde de Nederlandse zangeres Anouk (47) met haar Dominique (28), middenin een optreden in haar geboortestad Den Haag. 40.000 fans waren getuige. Kourtney Kardashian (43) en Blink-182-drummer Travis Barker (47) vierden hun huwelijk met een uitgebreid feest in Italië. In Hollywood vond comedian Rebel Wilson (42) dan weer de liefde bij modeontwerpster Ramona Agruma (38). “Ik dacht dat ik op zoek was naar een Disneyprins… maar wat ik al deze tijd misschien echt nodig had, was een Disneyprinses”, zei ze toen.

Zangeres Anouk trouwde in juni, middenin een optreden. ©  Harold Versteeg | Hollandse Hoog

Will Smith als eregast

Adil El Arbi (34) en zijn maat Bilall Fallah (36) beleefden een jaar van vallen – het schrappen van Batgirl – en weer opstaan – het succes van Rebel. Maar het hoogtepunt was Adils huwelijksfeest in Tanger. Vorig jaar trouwden VRT-journaliste Loubna Khalkhali en hij al voor de wet, maar afgelopen zomer vierden ze dat in de stad van hun ouders en grootouders. Een groots opgezet feest waarop Matteo Simoni, Michaël R. Roskam, Rudi Vranckx en zelfs Will Smith aanwezig waren.

Vlinders bij de familie Leyers

Met ‘Verleyers’ bedachten ze zelf al een bijpassende hashtag. Ze kwamen elkaar al jaren tegen achter de schermen van verschillende televisieprogramma’s, maar dit jaar sloeg de vonk over tussen Rik Verheye (35) en Ella Leyers (34). Na een kleine honderd dagen heeft het koppel zich zelfs al verloofd. Geestig: ook jongere zus Olga (25) verloofde zich dit jaar met haar partner, modeontwerper Giancarlo.

#Verleyers, het nieuwe koppel in de Vlaamse showbizz. ©  instagram Ella Leyers

Bennifer eindelijk getrouwd

Vorig jaar vonden Ben Affleck (50) en Jennifer Lopez (53) elkaar terug, achttien jaar nadat ze uit elkaar waren gegaan. Afgelopen zomer, twintig jaar na hun eerste verloving, is hun liefde bezegeld met een huwelijk in Las Vegas. “We hebben het gedaan”, schreef Lopez in haar nieuwsbrief. “Liefde is prachtig. Liefde is vriendelijk. En het blijkt: liefde is geduldig. Twintig jaar geduldig.”

In 2021 vonden ze elkaar terug, in 2022 gaven ze elkaar opnieuw het jawoord. ©  EPA-EFE

Zonder smartphones, zonder foto’s

Ook Marthe De Pillecyn (26) stapte dit jaar in het huwelijksbootje, met choreograaf Sinerjey Meyfroodt (35). Het koppel hield het erg bescheiden. Er waren maar een vijftigtal gasten uitgenodigd op het feest, smartphones waren naar verluidt verboden. Ook toen James Cooke later in De Cooke & Verhulst show naar meer details viste, kreeg hij enkel “Dat is privé” als antwoord.

Marthe De Pillecyn hield haar huwelijk stil en weidde er nadien ook niet over uit. 

Het extravagantste huwelijksfeest van het land

Wie het minder bescheiden hielden, waren modeontwerpster Cilem Tunc (30) en ex-profvoetballer Vincent Van Trier (40). Het koppel tekende voor een extravagant driedaags huwelijksfeest, met een resem BV’s – denk Anouk Matton, Dimitri Vegas, Aster Nzeyimana, Lize Feryn, Omar Souidi – op de gastenlijst. Er was live muziek, er waren dansers en er was een speciaal menu bereid door de online sensatie Salt Bae.

De moeder aller huwelijkscontracten

Ook extravagant – zeg maar gerust decadent – ging het eraan toe op het huwelijk van Brooklyn Beckham (23) en Nicola Peltz (27). Het feest vond plaats in Florida en kostte maar liefst 3 miljoen euro. Geldschieter was Nelson Peltz, vader van de bruid en een steenrijk financier. Voor Beckham met zijn dochter mocht trouwen, moest hij dus eerst ‘de moeder aller huwelijkscontracten’ ondertekenen.

Ook Brooklyn Beckham stapte in het huwelijksbootje, maar niet voor hij ‘de moeder aller huwelijkscontracten’ ondertekende. ©  REUTERS

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook