Erling Haaland blijft records breken in de Premier League: Noorse spits is de snelste speler ooit die 20 competitiegoals scoort

©  Action Images via Reuters

Erling Haaland is en blijft een fenomeen. De Noor verkeert al sinds de start van het seizoen in supervorm en hij is die na de WK-break niet kwijt. Integendeel. De 22-jarige superspits blijft ook nu nog records breken. Zo is hij na de overwinning tegen Leeds van gisteren alweer een nieuw record rijker.

Maarten Vanhoof

In die 1-3-uitzege was Haaland alweer goed voor twee goals, al competitiedoelpunt nummer 19 en 20 van het seizoen. Maar de wedstrijden die de bonkige Noor nodig had om tot dit aantal te komen, spreken pas echt tot de verbeelding: 14 stuks. Hiermee wordt hij de snelste speler die tot twintig doelpunten komt in de Premier League.

Ter vergelijking: namen als Ruud van Nistelrooy en Diego Costa hadden hier allebei ‘liefst’ 26 wedstrijden voor nodig. De man van wie Haaland het record afsnoept, Kevin Phillips, had genoeg aan 21 matchen.

Haaland doet zo ook beter dan vader Alfie, die voor drie verschillende Premier League-clubs in totaal 18 keer scoorde. Al deed hij dat wel in 181 duels.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt