Verraden door zijn pizzadozen? Andrew Tate opgepakt in Roemenië op verdenking van mensenhandel en verkrachting

Het is niet de week van Andrew Tate: nadat de bekende internetfiguur deze week al (meermaals) het mikpunt van spot werd op sociale media na een relletje met klimaatactiviste Greta Thunberg, werd de Britse Amerikaan donderdag opgepakt door de Roemeense politie op verdenking van mensenhandel, verkrachting, en lidmaatschap van een georganiseerde criminele bende.

em, jvhBron: Reuters

Tate (36) en zijn broer Tristan hebben volgens het Roemeense gerecht “naar alle waarschijnlijkheid een criminele organisatie opgericht met als doel vrouwen te rekruteren, huisvesten, en uit te buiten door hen te dwingen pornografisch materiaal te maken dat tegen betaling online te bekijken is”, staat te lezen in een verklaring.

Er loopt al sinds april een strafrechtelijk onderzoek naar de twee broers in Roemenië, nadat zes vrouwen een aanklacht tegen hen ingediend zouden hebben. De Roemeense autoriteiten laten weten dat het duo, samen met twee Roemeense verdachten, minstens 24 uur zal worden vastgehouden. Op de Roemeense televisie waren beelden van de arrestatie te zien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Risee van het internet

De voormalige professionele kickbokser staat bekend om zijn vrouwonvriendelijke, homofobe en racistische opvattingen en haatzaaiende uitspraken. Op veel sociale media, zoals Instagram en Facebook, is hij daarom al lang niet meer welkom. Op Tiktok is hij echter enorm populair, en werden de filmpjes die hij post al meer dan 12 miljard keer bekeken.

Op Twitter – waar Tate ook lang niet welkom was, maar waar hij sinds de overname van Elon Musk weer toegelaten was – haalde Tate deze week nog uit naar klimaatactiviste Greta Thunberg. Hij wilde haar graag duidelijk maken dat hij veel vervuilende auto’s heeft, en daar trots op is. Na de repliek van Thunberg – “Mail me op smalldickenergy@getalife.com” – was Tate de risee van het internet, en dat werd er na een nieuwe poging om te pochen donderdag niet beter op.

Pizzadozen

Sterker nog: nu blijkt dat Tate zichzelf met die laatste video mogelijk zwaar in de eigen voet schoot. Daarin is de man namelijk te zien hoe hij – in badjas en lurkend aan een sigaar – kinderachtige beledigingen en complottheorieën uit, maar ook hoe hij pizza’s laat leveren “in niet recycleerbare dozen”. Op die pizzadozen staat het opschrift ‘Jerry’s Pizza’, een fastfoodketen die enkel in Roemenië bestaat. Volgens het Duitse Bild was dat voldoende voor het Roemeense gerecht om de locatie van Tate te bepalen, en hem en zijn broer op te pakken.

Thunberg stak inmiddels het mes nog een beetje dieper in de wonde. “Dit is wat er gebeurt als je je pizzadozen niet recycleert”, klinkt het droog op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten