Eurostar past dienstregeling aan tussen 3/1 en 7/1 vanwege staking Britse spoornet

©  BELGA

Eurostar, de hogesnelheidslijn die Brussel met Londen verbindt, past zijn dienstregeling aan tussen 3 en 7 januari, als gevolg van een nationale staking op het Britse spoorwegnet. Dat kondigt het bedrijf aan op zijn website.

Bron: BELGA

De hinder tussen Brussel en Londen blijft beperkt, met dagelijks een drietal late treinen die worden geschrapt en enkele treinen waarvan het vertrekuur wordt vervroegd. Vanuit Londen wordt één late trein geschrapt. Naar Parijs zijn er meer geannuleerde Eurostar-treinen.

Bij het Britse spoor werd de jongste maanden al herhaaldelijk gestaakt, om hogere lonen en betere arbeidsomstandigheden af te dwingen. Dinsdag en vrijdag start telkens een 48 urenstaking waarbij de vakbond RMT verwacht dat er 40.000 mensen het werk zullen neerleggen bij veertien treinoperatoren. Mogelijk wordt tot 80 procent van het spoorverkeer geschrapt, berichten Britse media vrijdag. Het zou gaan om de grootste stakingsactie sinds afgelopen zomer. De treinbestuurdersvakbond Aslef legt op 5 januari voor 24 uur het werk neer.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt