Bestuur van Espanyol slaat derby tegen FC Barcelona uit protest over nadat schorsing Robert Lewandowski werd opgeschort

©  REUTERS

Het bestuur van de Spaanse voetbalclub Espanyol ontbreekt zaterdagmiddag uit protest in Camp Nou bij de competitiewedstrijd tegen stadsgenoot FC Barcelona. Espanyol is boos dat Barcelona toch kan beschikken over spits Robert Lewandowski, wiens schorsing een dag voor de wedstrijd werd opgeschort. Lewandowski stond tegen Espanyol zaterdagmiddag ook in de basis.

Bron: BELGA

De Poolse topscorer van La Liga (dertien goals in veertien duels) werd in de laatste competitiewedstrijd voor het WK met twee gele kaarten van het veld gestuurd. De Spaanse bond legde Lewandowski in eerste instantie een schorsing van drie duels op, omdat hij een beledigend gebaar zou hebben gemaakt naar de scheidsrechter.

Barcelona tekende bij de geschillencommissie beroep aan tegen die straf. De commissie besloot 24 uur voor het duel met Espanyol om de schorsing voorlopig op te heffen, tot ongenoegen van de tegenstander van Barcelona. Volgens Espanyol wordt hiermee een “schadelijk precedent” geschapen voor alle clubs in La Liga. “We zullen de ploeg op afstand steunen”, aldus het bestuur. “Samen vechten we als één team voor meer dan alleen 3 punten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten