Wie is mysterieuze blondine die telkens weer achter Poetin opduikt?

Statige foto’s laten nemen moet je Russisch president Vladimir Poetin niet leren. De president op de voorgrond, vaderlijk of streng de bevolking toekijken, en dan al naar gelang wat nodig is militairen, hoogwaardigheidsbekleders of vrome burgers op de achtergrond. Maar als je goed kijkt, dan zie je nogal vaak dezelfde gezichten terugkeren.

Arnout Gyssels

De oorlog in Oekraïne wordt niet alleen op het slagveld uitgevochten. Ook op het internet woedt de informatie-oorlog stevig. En de Oekraïners laten zich niet onbetuigd. Het Twitterkanaal van Igor Kyivskyi, vertaald is dat “Igor van Kiev”, vuurt dit keer de digitale kruisraketten af. De man stelt vast dat er op foto’s van Russische president Vladimir Poetin nogal vaak dezelfde gezichten terugkeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“De laffe moordenaar Poetin is zo bang om echte mensen te ontmoeten dat hij acteurs en figuranten inhuurt om moeders van gedode orks te spelen”, schrijft hij erbij. “Orks” is wat de Oekraïners de Russische troepen noemen voor alle duidelijkheid.

Zeker is wel dat de blonde dame in wel heel veel gedaanten opduikt in de foto’s van Poetin. Als rouwende moeder, als lid van de FSB, als soldaat…

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten