Philippe Geubels gaat “de makkelijkste quiz van Vlaanderen” presenteren

©  Frank Bahnmuller

Philippe Geubels (41) wordt quizmaster. Voor Eén gaat hij komend najaar “de makkelijkste quiz van Vlaanderen” presenteren. Daarvoor zoekt hij nog kandidaten.

(eadp)

Meedoen aan een quiz, waarvan je de antwoorden al weet. Appeltje-eitje, toch? Het is de premisse van het nieuwe programma waar Philippe Geubels en Woestijnvis aan werken. Kandidaten kunnen een geldprijs winnen door antwoorden te geven die ze letterlijk al eens eerder te horen of te zien kregen. Wie het alsnog niet weet, verdient het om vervolgens liefdevol uitgelachen te worden door Philippe Geubels. Niet onze woorden, wel die van de makers. “Eindelijk een quiz voor mensen die geen tijd hebben om hele dagen Wikipedia te lezen of Trivial Pursuitkaartjes van buiten te leren”, aldus de gastheer.

Elke week komen vier Vlamingen langs die niet in de vijver van allesweters en quizfreaks rondzwemmen. Kandidaten met meer persoonlijkheid en goede verhalen dan parate kennis. “Het enige wat ze nodig hebben, is een degelijk functionerend kortetermijngeheugen.” Nog bijzonder: de quizvragen worden live in de studio geschreven door een panel vragenmakers. Van alles wat er gebeurt, maken zij vragen. Die speelt Geubels door aan de kandidaten met de boodschap: “Ik heb het u letterlijk juist gezegd”.

Wie wil, kan zich vanaf nu inschrijven via VRT Max. Ten vroegste in het najaar 2023 zal de quiz te zien zijn op Eén.

Aangeboden door onze partners

Lees ook