Kerstbomen en chalets verdwijnen: jaareinde betekent ook einde van de Winterfeesten

©  DVH

Gent -

De komst van het nieuwe jaar luidde tegelijk het einde in van de Gentse Winterfeesten editie 2022. Van het Sint-Baafsplein tot de Korenmarkt is de afbraak volop bezig, en dat nog tot vrijdag.

Fien Lakiere

LEES OOK. Meer dan 2 miljoen bezoekers: Winterfeesten nu al geslaagd: “Wel bekijken hoe we vandalisme kunnen voorkomen”

Glühwein en warme chocomelk kon je er al niet meer krijgen, maar nu worden ook de kerstbomen neergehaald en de chalets en de rolschaatspiste gedemonteerd. Tegelijk met 2022 kwam er ook een eind aan deze editie van de Gentse Winterfeesten.

“We zullen nog tot vrijdag bezig zijn met de afbraak van de winterfeesten”, zegt organisator Quinten Goekint, die tevreden terugkijkt op de voorbije weken. “Het was een succesvolle editie. Wij zijn tevreden, net als de Stad en de bezoekers.”

Voor het eerst duurden de Gentse Winterfeesten minder lang: van de tweede donderdag van december tot en met oudejaarsavond. Toch zal het bezoekersaantal waarschijnlijk geëvenaard worden. Een definitief getal is er nog niet, wel staat vast dat zeker meer dan twee miljoen mensen langskwamen.

“Na de afbraak zijn we nog enkele weken zoet met de evaluatie en allerlei afrekeningen, maar midden maart starten we al met de editie van 2023”, zegt Goekint.

©  DVH

©  DVH

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt