Geblesseerde wereldkampioen Tom Pidcock geeft forfait voor cross in Herentals: “Hij was toch wat aangeslagen na zijn val”

Tom Pidcock is er dinsdagmiddag niet bij in Herentals. De wereldkampioen van Fayetteville geeft na zijn val in de Grote Prijs Sven Nys van 1 januari forfait.

Hugo Coorevits

De Brit van Ineos-Grenadiers heeft te veel last van de naweeën van de val in de slotronde in Baal. “Hij haalde daarbij het scheenbeen open en zijn been staat ook heel dik. Het is beter om nu even rust in te bouwen”, aldus ploegleider Kurt Bogaerts.

Herentals, waar Wout van Aert thuis is, zou de laatste cross betekend hebben voor Pidcock van een serie. In principe rijdt hij nu alleen nog de Wereldbeker van Benidorm van 22 januari die de laatste veldrit van zijn winter wordt. Daar komen de Grote Drie een laatste keer tegen elkaar in het veld uit. Tussendoor zit hij op Mallorca, waar de tweede ploegstage van Ineos-Grenadiers plaatsvindt. Zoals bekend past Tom Pidcock voor het WK in Hoogerheide van februari.

“Tom Pidcock heeft nog getest maar hij had al snel door dat dinsdag koersen in Herentals geen optie was. Hij heeft nog te veel last van zijn blessures na de val. De wonde moest gelukkig niet gehecht worden. Normaal gezien blijft de cross in Benidorm op zijn planning staan”, meldt ploegleider Kurt Bogaerts aan Belga. “Het is jammer dat Tom zo zijn campagne moet afsluiten. Hij was toch wat aangeslagen. Hij reed de laatste tijd met een heel goed gevoel rond en kon in duel gaan met Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Normaal gezien moet hij de cross in Baal altijd winnen. Tot dan die val. Dat is heel spijtig. Wij lassen nu wat rust in en daarna gaat Tom samen met de ploeg op stage naar Mallorca.”

Aangeboden door onze partners