Nieuwe toptransfer op komst dankzij WK: Enzo Fernández forceert vertrek naar Chelsea, en dat is goed nieuws voor Club Brugge

©  Getty Images

Het lijkt een kwestie van tijd vooraleer de volgende toptransfer dankzij het WK een feit is. Enzo Fernández (21), de Argentijnse middenvelder van Benfica, kwam al twee keer niet opdagen op training om zo zijn transfer naar Chelsea te forceren. De Premier League-club heeft volgens buitenlandse media meer dan 120 miljoen euro over voor de beste jongere op het voorbije WK.

Jonas Withouck

LEES OOK.Dikkerdje als kind, nu de gedoodverfde opvolger van Lionel Messi: wie is het Argentijnse toptalent Enzo Fernandez?

Het gaat allemaal razendsnel voor Fernández. Hij maakte dit seizoen al indruk in de Champions League, onder meer tegen PSG en Juventus, en debuteerde in september voor de Argentijnse nationale ploeg. Aan het WK begon hij nog als invaller, maar na zijn knappe doelpunt in de tweede wedstrijd tegen Mexico kwam hij in de ploeg en ging hij er niet meer uit. Nog geen drie maanden na zijn internationale debuut stond er al een wereldbeker en een prijs voor beste jongere op het WK in zijn prijzenkast.

©  FIFA via Getty Images

En zoals dat zo vaak gebeurt na een sterk WK zit er ook een toptransfer aan te komen. De bekende Italiaanse transferspecialist Nicolò Schira meldt dat de transfer van Fernández naar Chelsea, dat onder meer Liverpool zou aftroeven, voor 127 miljoen euro eraan zit te komen. De Argentijn zou er een contract tekenen tot 2028 en tien miljoen euro per jaar verdienen. En River Plate, de Argentijnse topclub waarvoor Fernández tot vorige zomer uitkwam, zou nog een kwart van de transfersom opstrijken. Fabrizio Romano, die andere transferspecialist, weet dan weer dat de transfer in een afrondende fase zit, maar dat de technisch directeur van Benfica de deal nog moet goedkeuren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twee ‘werkdagen’ gemist

Ook voor Benfica een uitstekende zaak, al zullen de Portugezen wel met een dubbel gevoel achterblijven. Ze haalden de Argentijn vorige zomer pas voor amper 14 miljoen euro en strijken nu een veelvoud op. Maar ze hadden slechts enkele maanden – van midden juli tot midden november – genot van hun nieuwe diamant. En de manier waarop wringt ook: Fernández kwam de voorbije week al twee keer niet opdagen op training. Volgens het Portugese Record had de club nog geëist dat hij zou terugkomen en dat deed hij dinsdag ook. De middenvelder blijft wel overtuigd dat hij wil vertrekken.

©  Getty Images

Het vertrek van de sterkhouder is natuurlijk ook wel een opsteker voor Club Brugge, dat Benfica volgende maand (15 februari) ontvangt in de 1/8ste finales van de Champions League. De terugwedstrijd in Lissabon is pas op 7 maart.

Fernández speelde vorige week wel nog mee in de competitiematch tegen Braga. Hij heeft ook een nieuwe coupe sinds het WK. ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten