WEER. Regen, wind en weldra ook wat frisser

©  Eddy Vekemans

Woensdag wordt grijs en winderig, met geregeld perioden met regen. De zuidwestenwind is vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee, met rukwinden tussen 60 en 70 kilometer per uur. Het is erg zacht met maxima tussen 8 of 9 graden op de Ardense hoogten en 12 of 13 graden in Vlaanderen. Dat meldt het KMI.

Bron: BELGA

Een wat actievere regenzone trekt woensdagnamiddag van de kust naar de Ardennen. De maxima gaan van 9 tot 13 graden. De wind waait stevig uit zuidwest tot west. Komende nacht wordt het droger met opklaringen bij minima van 6 tot 10 graden met wat minder wind, voorspelt het KMI.

Donderdagochtend is het overwegend droog met, vooral over het westen van het land, enkele opklaringen. In de Ardennen is er veel lage bewolking met soms wat motregen. In de namiddag trekt vanaf de kust een weinig actieve regenzone over het land. De maxima liggen tussen 7 graden in Hoog-België en 11 graden in het westen van het land. De wind waait meestal matig uit het westen, krimpend naar het zuidwesten op het einde van de namiddag.

Vrijdagochtend is het overal grijs met in het centrum en het oosten van het land soms wat motregen. Een intensere regenzone heeft op het einde van de nacht de kust bereikt en trekt geleidelijk oostwaarts over het land. ’s Namiddags wordt het in het westen en het noorden van het land droog met mooie zonnige perioden. In het zuiden blijft het overwegend bewolkt met regen. ’s Avonds en ’s nachts verplaatst deze regen zich terug naar het noorden. De maxima liggen rond 7 of 8 graden in de Hoge Venen, rond 10 graden aan zee en rond 12 graden in het centrum van het land. ’s Ochtends waait de wind matig tot vrij krachtig uit zuidzuidwest, met rukwinden tussen 50 en 60 kilometer per uur.

Zaterdagochtend is het droog met wolkenvelden en opklaringen. Vanaf de middag trekt een nieuwe regenzone over het land vanaf het westen. Ze wordt gevolgd door mooie opklaringen, die afwisselen met buien. De maxima liggen tussen 5 of 6 graden in Hoog-België en 10 graden in het centrum. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidzuidwest, met rukwinden tussen 50 en 60 kilometer per uur of lokaal wat meer.

Ook zondag is het vaak bewolkt met vrij veel wind en geregeld buien of perioden van regen. In de loop van de namiddag lijkt het wel wat droger te worden met meer opklaringen. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidzuidwest, met rukwinden tussen 50 en 60 kilometer per uur. Na het weekend staat er ook nog meer dan voldoende regen op het weermenu.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten