Veldrijden Duinencross in Koksijde

Beloftenwereldkampioen Joran Wyseure verdedigt in Koksijde zijn leidersplaats in X2O Trofee: “Ik ga nog in elke cross knallen”

Joran Wyseure begon met een tikje achterstand aan het seizoen, maar voelt zich intussen weer de oude. © Guy Meurs

Joran Wyseure wil donderdag in de Duinencross in Koksijde een goede zaak doen in de X2O Badkamers Trofee. “Met de eindzege zou ik mijn beloftenloopbaan in schoonheid kunnen afsluiten”, zegt de wereldkampioen.

Michel Vanden Heede

“Dit regelmatigheidscriterium met zijn aparte beloftencompetitie vormt een unieke kans voor mij. In de Grote Prijs Sven Nys in Baal op nieuwjaarsdag kon ik de macht grijpen na een spannend duel met de jonge Nederlander David Haverdings. In de derde ronde maakten we het verschil. Jammer dat ik bij het ingaan van de slotronde lek reed, waardoor ik mijn kansen niet helemaal kon verdedigen. Het was nog een heel eind bergop naar de materiaalpost. Maar doordat ik van de tweede stek naar de leidersplaats sprong, was ik niet al te ontgoocheld.”

Dinsdag in de manche in Herentals bracht Wyseure bevestiging van zijn stijgend vormpeil. Enkel zijn ploeggenoot Emiel Verstrynge ging hem vooraf. “Ik voel me steeds beter. Door mijn valpartij begon ik met een tikje achterstand aan het seizoen, maar intussen ben ik weer de oude. In het verleden was ik ook altijd goed in januari. Bedoeling is om vanaf nu in elke cross te knallen. Ik blijf alles geven om top te zijn op het wereldkampioenschap in Hoogerheide. Het zou mooi zijn mocht ik opnieuw de regenboogtrui kunnen veroveren. Een jaar na mijn triomf in de Verenigde Staten kan ik heus wel zeggen dat mijn leven veranderd is, maar ik blijf met beide voeten op de grond en werk hard verder.”

“Op het Belgisch kampioenschap in Lokeren ben ik als prof verplicht om bij de elite te rijden”, besluit de crosser van Crelan-Fristads. “Ik besef dat het nog niet mogelijk is om mee te doen voor het podium. Ik ga dan ook voor de top tien. Als ik goed ben, zit er misschien nog iets meer in.”

De Duinencross in Koksijde maakt sinds deze winter deel uit van de X2O Badkamers Trofee. Joran Wyseure heeft een voorsprong van ruim anderhalve minuut op Victor Van de Putte. Bij de elite voert Eli Iserbyt, die vorig jaar won in Koksijde, de stand aan. Lars van der Haar is op bijna anderhalve minuut tweede.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten