WEER. Zacht weer met wolken en regen

©  Christine Bentein

Het is donderdagnamiddag zwaarbewolkt vanaf het westen met lichte regen bij tussenpozen. Het is zeer zacht met maxima van 7 tot 11 graden. Donderdagavond en -nacht is het regenachtig ten zuiden van Samber en Maas. Elders wordt het geleidelijk overwegend droog, maar in het westen valt er tegen het einde van de nacht opnieuw wat regen. Het is zacht met minima tussen 6 en 10 graden, zegt het KMI.

Bron: BELGA

Vrijdag wordt het zwaarbewolkt met perioden van regen of motregen. In de loop van de namiddag wordt het in het noorden van het land grotendeels droog met enkele opklaringen. Het wordt opnieuw zeer zacht met maxima van 7 graden in de Hoge Venen en 11 graden in Vlaanderen bij een matige zuidwestelijke wind.

Zaterdag start wisselend bewolkt in Vlaanderen en zwaarbewolkt met lage wolken over het zuiden van het land. Geleidelijk neemt de bewolking toe vanaf het westen, gevolgd door een regenzone in de loop van de namiddag. De maxima schommelen tussen 6 en 9 graden over het zuiden van het land en 10 of 11 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot plaatselijk krachtig aan zee uit zuid tot zuidzuidwest met rukwinden tot 60 kilometer per uur.

Zondag is het wisselend tot vaak zwaarbewolkt met perioden van regen en buien. We halen maxima van 6 graden in de Hoge Venen tot 10 graden in de Kempen bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Het KMI verwacht rukwinden tot 55 kilometer per uur.

Maandag wordt het iets kouder met maxima van 3 of 4 graden in de Ardennen tot 7 of 8 graden in het Vlaamse binnenland. We krijgen een afwisseling van zon en wolkenvelden met buien. Op het Ardense reliëf nemen de buien mogelijk een winters karakter aan. De wind waait matig tot vrij krachtig, en aan zee soms krachtig uit zuidwest.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten