Basketbal BNXT League Okapi Aalst

Okapi-coach Thomas Crab tevreden over Zwitserse aanwinst: “Michel-Ofik Nzege kan de groep iets bijbrengen”

Thomas Crab wil tegen Leuven aanknopen met de zege. “We moeten het helaas wel rooien zonder Glenn Temmerman, met wie we geen risico’s mogen nemen.” ©  Gregory Van Gansen

Aalst -

De Aalsterse coach Thomas Crab trekt na een korte winterbreak met Okapi Aalst naar de Leuvense Sportoase zonder Joren Vermoesen, maar met de Zwitserse international Michel-Ofik Nzege, een 30-jarige vleugelspeler die al langer op de Aalsterse radar stond.

Wim Redant

Thomas Crab toont zich tevreden over zijn Zwitserse aanwinst Nzege, die al flink wat Europese watertjes doorzwom met passages in Engeland, Slovakije, Zwitserland en Frankrijk. “Ik ben ervan overtuigd dat Nzege de groep iets kan bijbrengen. Gezien ons beperkte budget speelt de afweging prijs-kwaliteit altijd een rol. Het komt er telkens op aan om binnen de perken van ons budget te blijven en toch zo veel mogelijk kwaliteit aan boord te hijsen. In die optiek was Nzege de beste optie bij de beschikbare profielen. Naast atletisch vermogen moet de 2m03 grote forward defensief voor een grotere intensiteit zorgen. Nzege trainde deze week al mee en blijkt fysiek in orde. Onze nieuwkomer past goed in de groep en geniet ook het voordeel dat hij met open armen wordt ontvangen in een ploeg zonder grote ego’s. Als Zwitsers international beschikt Nzege over flink wat internationale ervaring. Het was ook belangrijk om een speler aan te trekken die kan samenspelen met Ivan Maras en Nikolas Popovic.”

Verliesreeks

Na drie nipte nederlagen kreeg Okapi op tweede kerstdag een draai om de oren met een dertiger op bezoek bij Antwerp Giants. In Leuven moet Aalst komaf maken met een verliesreeks die de Ajuinen uit koers dreigt te slaan voor de Golden League. “Bij de seizoenstart wilden we met ons verjongde team met spelers van onder de kerktoren tekenen voor een vijf op twaalf. Achteraf bekeken hadden we in de voorgaande wedstrijden wel een paar keer kunnen winnen. Zo flirtten we tegen Oostende met een stuntzege zonder Dorian Marchant en Glenn Temmerman. Winst tegen de leider had ons seizoen uiteraard kunnen bijkleuren. We wisten op voorhand dat we voor een overgangsjaar stonden. In Antwerpen bleek het vat af, maar eerder verkochten we onze huid telkens duur. Ik wil dan ook zeker geen negatieve evaluatie maken. Na een zegereeks van vijf overwinningen op rij groeide er misschien een ander verwachtingspatroon, maar de Golden League werd nooit vooropgesteld als streefdoel. Dat neemt niet weg dat we elke wedstrijd voor de zege gaan.”

In Leuven treft Okapi een gewond dier, want na de nederlaag bij rode lantaarn Brussels ligt coach Eddy Casteels ongetwijfeld gebrand op een klinkende revanche. “We moeten niet te veel focussen op de tegenstrever en vooral uitgaan van onze eigen sterkte. Het komt eropaan om zelf een topniveau te halen. Bij Maras en Popovic was het bobijntje af in Antwerpen, maar zij konden de batterijen opladen. We moeten het helaas wel rooien zonder Glenn Temmerman, met wie we geen risico’s mogen nemen. Glenn sukkelt met een ontsteking in de lies, een bijzonder vervelende blessure.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt