Voetbal  3de afdeling VV A  FC Voorde-Appelterre

Schorsing als jeugdcoach hield Michel Goffin ook acht maanden aan de kant bij FC Voorde-Appelterre: “Zowel fysiek als mentaal was het bijzonder zwaar”

Voor zijn transfer naar FC Voorde-Appelterre speelde Michel Goffin bij FCV Dender. © Geert De Rycke

Appelterre -

Hallenaar Michel Goffin (30) zag de heenronde volledig in rook opgaan wegens een schorsing die hij opliep als coach van de U21 van Schepdaal. De middenvelder wil in de terugronde zijn steentje bijdragen in het titeldebat, al komt de derby op KVC Jong Lede wel wat vroeg.

Wim Redant

Een akkefietje in het jeugdvoetbal brak de werknemer van een Nederlands koerierbedrijf bijzonder zuur op. “Ik loodste als coach de U21 van Schepdaal naar de titel”, zegt Goffin. “In de voorlaatste wedstrijd incasseerde een van mijn spelers rood. Ik wilde de speler vrijpleiten bij de scheidsrechter zodat die ook de slotmatch kon betwisten als kers op de taart, maar blijkbaar viel dat in slechte aarde. Er volgde buiten mijn medeweten een rapport en een strenge sanctie waarvan ik niet persoonlijk op de hoogte werd gesteld. Toen ik met Voorde-Appelterre aan de voorbereiding begon, kleurde mijn naam rood bij het ingeven van de namen op het wedstrijdblad en kwam de aap uit de mouw. Een nieuwe regel bepaalt dat schorsingen voor een trainer ook automatisch doorgetrokken worden naar die van een speler. De termijn om beroep aan te tekenen bleek bovendien verstreken, zodat ik plots met een schorsing van acht maanden zat opgescheept waar die anders misschien herleid kon worden naar een paar weken.”

Mentaal zwaar

Goffin ging door een diep dal, maar wil terugknokken. “Vorig seizoen stond ik ook al lang aan de kant, waardoor ik aan een tweede pechseizoen bezig ben. Zowel fysiek als mentaal was het bijzonder zwaar. Even dacht ik aan stoppen, maar de club en de ploegmaats bleven me steunen en ik beet door de zure appel heen. De honger naar mijn rentree is groot, al mis ik uiteraard nog wel matchritme. Ik denk dat ik toch nog wel een drietal wedstrijden nodig heb om mijn niveau op te krikken naar het peil dat ik haalde voor mijn schorsing. Ik bleef steeds meetrainen en voelde me wel betrokken bij de vele successen in de heenronde, met de eerste periodetitel als hoogtepunt. Ik tekende na mijn transfer van FCV Dender naar Voorde-Appelterre een contract van drie seizoenen en wil met deze club verder mijn toekomst uitstippelen.”

Voorde-Appelterre trekt als leider naar Jong Lede, waar een prangende derby wacht. “We wonnen nipt in de heenronde en verdedigen nu onze leidersplaats. De club stelde een kern samen met veel kwaliteit. In onze reeks tellen we acht ploegen uit eerste provinciale, zodat het niveau toch wel wat gezakt is. Voorspellingen durf ik pas te maken na 25 speeldagen. De komende maand is best belangrijk. Als we de terugronde kunnen beginnen met een twaalf op twaalf, mogen we toch wel beginnen te dromen. Die zware schorsing betekende een dieptepunt in mijn carrière, maar toch kan dit seizoen nog op een hoogtepunt uitdraaien.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten