Voetbal 2de afdeling A KSV Oudenaarde

Coach Stefan Leleu ziet blessuregolf bij KSV Oudenaarde stilaan afnemen: “Er zijn positieve signalen, maar we springen er rustig mee om”

Stefan Leleu hoopt de geblesseerden snel te recupereren: “Enkele spelers kunnen inpassen, betekent ook dat je andere spelers op een andere positie kan inschakelen en dat de ploeg zo aan stabiliteit wint.” ©  Geert De Rycke

Oudenaarde -

KSV Oudenaarde begint zaterdagavond aan het tweede deel van de langgerekte competitie tegen revelatie SV Oostkamp. Coach Stefan Leleu krijgt met de komst van Jarno Jourquin een kwaliteitsinjectie en er is gewettigde hoop dat KSV weldra geblesseerden recupereert.

Freddy De Geest

Oostkamp sloot 2022 af met een gelijkspel tegen Torhout (1-1) en een krappe thuisnederlaag tegen Olsa Brakel (0-1). “Dat ze van Olsa verloren, zal betekenen dat ze op revanche uit zijn”, voorspelt Stefan Leleu. “Ze willen geen voeling verliezen met de koploper. Ik zag Oostkamp aan het werk tegen Lokeren-Temse en toen was ik onder de indruk van de fysieke kracht en het ongelooflijke enthousiasme van de West-Vlamingen, die niet voor niets in het zog van leider Eendracht Aalst zitten. Het is een goede ploeg en dus moet je tegen hen vanaf minuut één bij de les zijn. Het is ons streven om goed uit de startblokken te schieten, maar ik vermoed dat mijn collega’s dezelfde taal spreken. Tegen de toppers deden we het tot nu toe niet onaardig. In Aalst (2-2, red.) hebben we het punt niet gestolen.”

Oudenaarde werd in de heenronde niet gespaard, maar stilaan klaart de hemel weer op. “Er zijn positieve signalen, maar we springen er rustig mee om. Robbe De Waele trainde mee. Hopelijk volgt er geen reactie. Jesse Martens doet al de opwarming mee, maar moet nog verder opbouwen. Nathan Mingiedi ondergaat deze week een echo ter controle. Met hem moeten we wellicht nog wat geduld uitoefenen en hetzelfde geldt voor Casper De Buysscher, die pas eind deze maand wedstrijdfit zal geraken. Guillaume Cnudde werd voor de jaarwisseling geveld door corona, maar is snel hersteld. De kans is groot dat we Nicolas Mulliez en Vladimir Van De Wiel kunnen recupereren. Enkele spelers kunnen inpassen, betekent ook dat je andere spelers op een andere positie kan inschakelen en dat de ploeg zo aan stabiliteit wint.”

Openstaande rekening

In januari speelt Oudenaarde drie keer thuis. Na SV Oostkamp meldt KFC Merelbeke zich en na een verplaatsing naar Sparta Petegem zakt Racing Harelbeke af naar het Burgemeester Thienpontstadion. “Met KFC Merelbeke (6-1, red.) hebben we nog een openstaande rekening. Op Petegem is het altijd moeilijk en tegen Harelbeke wordt het een zespuntenmatch. Goed herbeginnen is dus belangrijk. Thuis wonnen we van KM Torhout, FC Gullegem en Jong Essevee. West-Vlaamse ploegen liggen ons als je er ook nog de uitzege tegen KVK Westhoek en het gelijkspel tegen Harelbeke bij optelt. Tegen Oostkamp die mooie statistieken bijkleuren zou de spelersgroep een boost geven. In de maand maart treffen we veel rechtstreekse concurrenten. Hopelijk heb ik tegen die tijd positieve selectieproblemen”, blijft de Oudenaardse coach geloven in een kentering bij zijn veelgeplaagde ploeg.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten