Voetbal 2de afdeling VV A SV Oostkamp

Dylan Vanhaeren wil met SV Oostkamp bewijzen dat sterke prestaties uit heenronde geen toeval waren: “Zo lang mogelijk bovenaan meedraaien, is onze ambitie”

Dylan Vanhaeren en co. hebben tijdens de winterstop voldoende tijd gehad om de nederlaag tegen Brakel te verteren. © Bart Vandenbroucke

De laatste wedstrijd voor de winterstop verloor SV Oostkamp in eigen huis met het kleinste verschil van Olsa Brakel. Het was op de Valkaart de eerste nederlaag in een officiële wedstrijd sinds de rood-witten anderhalf jaar geleden de stap naar de nationale reeksen zetten. Die nederlaag deed pijn, maar is ondertussen helemaal verteerd.

Philippe Decruynaere

“Dat verlies tegen Brakel kwam inderdaad zwaar aan”, geeft sterkhouder Dylan Vanhaeren eerlijk toe. “We speelden die dag iets minder nauwkeurig en zorgden voor te weinig doelgevaar. Het lukte in de eerste helft niet om op voorsprong te komen en we lieten ons te gemakkelijk pakken op een snelle counter van de tegenstrever. Die partij ligt echter achter ons en de nederlaag is verteerd. We kijken nu vooruit en focussen op de confrontatie in Oudenaarde. Er wachten ons enkele moeilijke weken, met ook nog een verplaatsing naar Zelzate en een topper in eigen huis tegen Aalst. Als we bovenaan willen blijven meedraaien, mogen we niet al te veel steken laten vallen.”

De polyvalente middenvelder van SV Oostkamp heeft voor zichzelf en zijn team enkele duidelijke doelstellingen vooropgesteld voor de rest van het seizoen. “Weinigen hadden wellicht verwacht dat we het als promovendus zo goed zouden doen. Nu is het belangrijk om in de terugronde te bevestigen dat we geen meeloper zijn. We willen tegen elke ploeg mooi en offensief voetbal brengen. Het is onze ambitie om zo lang mogelijk bovenaan mee te draaien en ook voor de betere ploegen een lastige tegenstander te zijn. In onze groep schuilt een winnaarsmentaliteit die aanstekelijk werkt. Dat hebben we in de heenronde bewezen door in het slot van verschillende wedstrijden nog het verschil te maken.”

Geen gezondheidswandeling

Voor aanvang van de competitie stelde coach Kurt Delaere heel duidelijk dat zo snel mogelijk het behoud verzekeren de belangrijkste doelstelling was. “Als we nog enkele wedstrijden winnen, zijn we zeker van een verlengd verblijf in tweede afdeling. Het zou echter belachelijk klinken om te beweren dat ons seizoen dan voorbij is. Uiteraard wil ik heel graag zo lang mogelijk bovenaan meedraaien en zoveel mogelijk overwinningen binnenhalen. Voor enkele ploegen is promotie een must, voor Oostkamp moet niets en mag alles. Dat is een belangrijk voordeel. We hebben al voldoende bewezen dat we geen grijze muis zijn en ook in de komende maanden willen we doorgaan op dat elan. Winnen is leuk en went niet snel.”

“We krijgen de komende weken enkele serieuze tegenstanders voorgeschoteld”, besluit de ambitieuze coach. “Het wordt zaterdag geen gezondheidswandeling. Oudenaarde is een ploeg die de voorbije maanden geconfronteerd werd met veel blessurelast, maar het is een heel degelijk team en we onderschatten hen zeker niet. Ik verwacht een heel gemotiveerde tegenstander, maar we gaan voluit voor winst. We hebben deze week scherp getraind en mijn spelers zijn de winterstop goed doorgekomen. De nederlaag tegen Brakel was een pijnlijke uitschuiver, maar die is volledig verteerd.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt