Voetbal  1ste Nationale KVK Ninove

Alan Haydock gedreven om met KVK Ninove debuutjaar in eerste nationale te overleven: “Benadering door de buitenwacht is te negatief”

Alan Haydock maakt zich geen zorgen in de degradatiestrijd, maar is wel realist: “De club groeide enorm snel en na drie promoties op rij botsen we nu soms op onze limieten.” ©  Gregory Van Gansen

Ninove -

KVK Ninove staat na de jaarwisseling op de vijftiende plaats, maar het degradatiespook loert nog steeds om de hoek. Coach Alan Haydock neemt zaterdag met groen-zwart de draad opnieuw op in Tessenderlo, waar met Thes Sport een gevestigde waarde in de reeks gastheer is.

Wim Redant

Coach Alan Haydock was ontgoocheld toen vorige week meerdere kernspelers verstek gaven voor een oefenpotje tegen een selectie van werkloze Franse profs. Inmiddels klinkt de gewezen prof van RWDM en Tubeke al wat milder. “Ik was vijftien jaar prof en dan verwacht je van de spelers een profmentaliteit”, zegt Haydock. “Ik bouwde mijn job in de vastgoedsector wat af om nog beter op het voetbal te kunnen focussen. Ik sprak de spelers erop aan, maar breng ook wel begrip op voor wie met de familie even wou stoom aflaten. We worstelen wel met de realiteit van onze reeks waarin elf profclubs aan de slag zijn. De andere negen clubs strijden met andere wapens tegen de degradatie. Zowel qua infrastructuur, op commercieel vlak en sportief diende Ninove pijlsnel te groeien. Als we ons hachje redden, dan mogen we dat best vieren zoals de promotie vorig jaar. De benadering door de buitenwacht is te negatief. De club groeide enorm snel en na drie promoties op rij botsen we nu soms op onze limieten. We zitten in een leerproces en moeten wennen aan de nederlagen.”

Meer discipline en zin voor realiteit

Alan Haydock toont zich strijdvaardig voor de trip naar Thes. “Net voor de winterstop gingen we met het kleinste verschil de boot in tegen KSK Heist. We traden aan met een fel gewijzigde ploeg ten gevolge van blessures, schorsingen en ziektes. Toch verdienden we een punt. Thes is een ploeg van hetzelfde kaliber als Heist. Dit keer proberen we wel te oogsten. Ik hamer in die optiek voor meer discipline en zin voor realiteit. Het komt erop aan om een hecht blok te vormen en de weinige kansen te benutten. Concentratieverlies moeten we vermijden. We beschikken in de terugronde al over wat meer ervaring en ik geloof rotsvast dat we voldoende kwaliteit hebben om ons hachje te redden. Ik maak me dan ook geen zorgen over de afloop van de degradatiestrijd. Het ligt in de bedoeling om een vaste waarde te worden in eerste nationale, uiteraard zonder de ambitie om door te stoten naar het profvoetbal.”

Alan Haydock moet het zaterdag rooien zonder Hasan Özkan wiens transfer op een sisser dreigt uit te draaien. Doelman Kevin Van De Noortgaete is wel opnieuw inzetbaar evenals Kevin De Wannemaeker, die volgend seizoen een forse stap terug zet bij Borsbeke. “De terugkeer van onze ervaren doelman zie ik als een grote meerwaarde met het oog op meer defensieve stabiliteit. Kevin beschikt over geen matchritme, maar heeft dat met zijn maturiteit ook niet nodig. Özkan ondervindt opnieuw hinder aan het geteisterde voetbeentje, wat brute pech is. Ik blijf rekenen op De Wannemaeker, die het prima deed op Heist. Wannie beschikt over een profmentaliteit. Ook Romero blijft een wapen, zowel op als naast het veld.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten