Politie neemt 32 honden in beslag

32 honden werden in beslag genomen © Pma

Horebeke -

In een kennel in Horebeke heeft de politie vrijdag 32 honden in beslag genomen. De dieren zijn overgebracht naar andere dierenasielen.

Peter Malaise en Max Dedulle

Vrijdagmorgen om 9.30 uur kwam Dierenwelzijn met de politie na klachten over verwaarlozing langs in een dierenkennel in Horebeke. “Er werden 32 honden, 4 katten en 2 kippen bestuurlijk in beslag genomen”, zegt het parket Oost-Vlaanderen.

“Alle dieren zijn overgebracht naar vijf dierenasielen in de buurt. Geen enkel dier is geëuthanaseerd Er is een pv opgesteld, de politie en Dierenwelzijn gaan onderzoeken of er inbreuken waren op het dierenwelzijn.”

Vier honden kwamen terecht in het Dierenasiel Gent. “De hokken waren in vreselijke staat en het regende er binnen”, zegt Kevin Vankeirsbilck van het asiel. “De honden waren vuil, verwaarloosd en leefden in de modder.” In Gent werden de dieren gewassen, getrimd en kregen een medische check-up. “Een zwanger teefje konden we nog niet onderzoeken, omdat ze zeer angstig gedrag vertoonde ”, zegt Vankeirsbilck. “Maar de andere honden waren ondervoed en waren duidelijk verwaarloosd.”

Wellicht gaat het om een broodfokker. “Zolang het onderzoek loopt, blijven de honden bij ons. Daarna kunnen we op zoek naar een nieuw mandje.” (pma, mdd)

De dierenkennel geeft een slordige indruk © Pma

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt