Wat u mag verwachten van Bingoal-Pauwels Sauces: verrassen in Vlaanderen met een volledig elftal nieuwkomers?

De cross is nog in het land, maar het klassieke voorjaar nadert al met rasse schreden. Onze wielerredactie dook in de kernen en plannen van elke grote wielerformatie en kwam telkens terug met een scherpe analyse. In dit artikel: wat u mag verwachten van Bingoal-Pauwels Sauces.

Stijn Joris

Hoe was 2022?

Geen boerenjaar voor het team van Christophe Brandt. Twee overwinningen en 16 top drie noteringen. Daar moesten ze het mee doen. Milan Menten won begin maart de GP de la Ville de Lillers. Sprinter Timothy Dupont graaide in de ZLM Tour een rit mee voor Olav Kooij en Elia Viviani en bewees daarmee dat hij nog altijd een gevaarlijke klant is in massasprints. YouTube-sensatie Bas Tietema zorgde wel nog voor de nodige media-aandacht.

Bas Tietema kon geen resultaten halen, maar bezorgde het team wel heel wat persaandacht. © Peter Malaise

Wat zijn de grote doelen dit jaar?

Opnieuw scoren in de Vlaamse wedstrijden en in het kleinere rondewerk. In de breedte kreeg de ploeg wel wat versterking, maar de echte afwerkers ontbreken. De 11 nieuwkomers hebben samen tot dusver 16 overwinningen op hun conto staan. Veelwinnaars zitten er dus niet bij, maar een knap resultaat in een wedstrijd met naam, prijkt ongetwijfeld ook nu weer op het verlanglijstje.

Wat moet beter dan in 2022?

De zege van Robeet in Nokere Koerse van 2021, kreeg geen vervolg. Meer finales mee kleuren in Vlaamse wedstrijden moet de bedoeling worden. Arjen Livyns was degene die het vaakst in beeld reed. Hij haalde de laatste uren van de tv-uitzendingen nog wel eens, eindigde in de top twintig in de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem. Het leverde hem een transfer naar Lotto-Dstny op. Van de Estse spurter Karl Patrick Lauk mag meer verwacht worden.

Guillaume Van Keirsbulck (l) mag na heel wat knechtenwerk bij Alpecin-Deceuninck opnieuw zijn eigen kans gaan. © BELGA

Wie is de grootste aanwinst?

Dan wordt toch vooral in de richting van Guillaume Van Keirsbulck gekeken. Hij reed vorig jaar de Tour nog uit in dienst van Alpecin-Deceuninck. Na een periode in dienst van Van der Poel en Philipsen, mag hij nu opnieuw voor eigen rekening gaan rijden. Zijn laatste zege dateert intussen van de Antwerp Port Epic in 2018. Afwachten of hij op zijn 31ste nog met successen kan aanknopen. Samen met GVK kwamen er met De Tier, Van Rooy en Teugels enkele renners bij die op behoorlijk wat jaren aan ervaring kunnen terugvallen. De Deen Salby kan interessante resultaten in sprints voorleggen en de Italiaan Matucelli won in 2022 nog een rit in de Ronde van Sicilië.

Wie is het grootste verlies?

Met Timothy Dupont en Milan Menten vertrokken de twee renners die elk een overwinning wisten te pakken in 2022. De snelle Menten kon een transfer naar Lotto-Dstny afdwingen. Zijn resultaten gingen in stijgende lijn. Dupont kreeg geen nieuw contract op zijn 35ste. Arjen Livyns was dan weer de renner die in het klassieke werk het dichtst bij de echte kleppers kon aanleunen.

Timothy Dupont vond onderdak bij Tarteletto-Isorex. © Geert De Rycke

Wat moet u nog weten?

Met 20 profrenners en 16 U23-renners, combineert het team jeugd met ervaren profs. Livyns, Paquot, Paasschens, Menten en Rex wisten een stap hogerop te zetten naar een groter team, een aspect dat deel uitmaakt van de visie van de ploeg.

Lees hieronder wat u mag verwachten van de andere ploegen

Aangeboden door onze partners