Dode en twee gewonden bij zwaar ongeval in de buurt van Planckendael: auto rijdt in op voetgangers en belandt tegen gevel

Muizen -

Op de Leuvensesteenweg in Muizen, een deelgemeente van Mechelen, is zaterdagochtend een zwaar verkeersongeval gebeurd in de buurt van dierenpark Planckendael. Een terreinwagen is van zijn baanvak afgeweken en vervolgens ingereden op twee voetgangers. De auto belandde ook tegen een gevel. Een van de voorbijgangers overleefde de klap niet, de andere raakte gewond. Ook de bestuurder van de wagen is gekwetst. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk.

svds

De zwarte suv die van Mechelen kwam, is om een nog onbekende reden van zijn baanvak afgeweken. Vervolgens is hij ingereden op twee voetgangers, een man en een vrouw die met hun hond aan de overkant van de straat wandelden.

De vrouw en haar hondje zijn overleden, de man werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de bestuurder van de wagen, een man, moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

©  svds

Een deskundige van het gerecht komt ter plaatse om de precieze oorzaak te onderzoeken.

Woning zwaar beschadigd

Bij de crash zijn nog twee geparkeerde wagens geraakt en raakte ook een woning zwaar beschadigd. Die moet gestut worden. De bewoners waren thuis, maar raakten niet gewond. Zij hebben opvang bij familie.

©  svds

De Leuvensesteenweg zal nog geruime tijd afgesloten blijven. Er is een omleiding via E19 voorzien. Planckendael blijft bereikbaar, fietsers kunnen omrijden via de Leuvense Vaart.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten