Bart Verbruggen blijft in doel bij Anderlecht: geen Hendrik van Crombrugge

©  BELGA

Anderlecht-coach Brian Riemer maakt vanavond tegen Union een opmerkelijke keuze. Bart Verbruggen zal opnieuw in doel staan, terwijl de inmiddels terug fitte aanvoerder Hendrik van Crombrugge naast de ploeg valt.

Thomas Standaert, Jürgen Geril en Pieter-Jan Calcoen

De 20-jarige Nederlandse keeper stond voor de winterstop ook al tussen de palen tegen Charleroi, maar toen was Van Crombrugge nog ziek. Nu zal het een puur sportieve keuze zijn. Anderlecht ziet in Verbruggen - die vorige zomer nog met Kompany naar Burnley kon - de keeper van de toekomst.

Het wordt voor de Nederlandse goalie de tiende match in de A-ploeg van paars-wit. Voorheen speelde hij vooral met de Futures in 1B. “In de laatste match speelde Bart goed”, vertelde Anderlecht-trainer Brian Riemer voor de match tegen Union. “Ik kijk ernaar uit om Bart weer te zien spelen. Maar dit wil niet zeggen dat Hendrik van Crombrugge niet meer zal spelen voor ons. Hendrik is een ongelooflijke persoon en kapitein van deze club. Maar vandaag speelt Bart, en Hendrik steunt de ploeg.

Trebel op de bank

Nog opvallend is dat zowel Trebel als Arnstad op de bank beginnen. Coach Brian Riemer maakt duidelijke keuzes na de winterstop. Diawara en Ashimeru moeten het centrale middenveld doen draaien. Debast is fit en speelt, N’Diaye vervangt de geblesseerde Delcroix. Jan Vertonghen is bij afwezigheid van Van Crombrugge de aanvoerder.

Opstelling: Verbruggen; Murillo, Debast, Vertonghen, N’Diaye; Diawara, Ashimeru, Verschaeren; Refaelov, Silva, Amuzu

Van Crombrugge ziet zijn basisplek verloren gaan. ©  BELGA

Aangeboden door onze partners