Voetbal 2de afdeling VV A KSV Oudenaarde - KVCSV Oostkamp 4-2

Piepjonge Guillaume Cnudde eist opnieuw hoofdrol op bij Oudenaarde: “Inbreng van Jourquin en Van De Wiel zorgde voor meer stabiliteit”

Guillaume Cnudde, hier met Thijs Benoot (l) van Oostkamp, scoorde en gaf een assist. ©  Geert De Rycke

Oudenaarde -

Oudenaarde won na een spectaculaire wedstrijd een vijfde keer dit seizoen van een West-Vlaamse tegenstrever. Oostkamp werd na een collectief sterke prestatie met lege handen teruggestuurd. De piepjonge Guillaume Cnudde (17), die scoorde en een assist afleverde, eiste opnieuw een hoofdrol op.

Freddy De Geest

Coach Stefan Leleu recupereerde Vladi Van De Wiel en posteerde de linksvoetige nieuwkomer Jarno Jourquin centraal achterin naast Thimo Spileers. De thuisploeg trok meteen richting de bezoekende doelman Martens. Na een actie van Heirwegh en een fout op Demets trapte Mézine een vrijschop net naast. De bezoekers kwamen in het wedstrijdbegin niet verder dan een prik van Vanhaecke, die werd afgeblokt. Demets (schouder uit de kom) werd na een kwartier al vervangen door Victor Van Meenen (17). De onvermijdelijke Mézine rondde een knappe actie af die bij Vandenheede begon en door de kwikzilveren Cnudde werd verdergezet. Verbrugge verslikte zich bijna in een terugspeelbal. KSVO bleef de mooiste patronen op de grasmat tekenen. Na een solo van Heirwegh over rechts prikte Van Meenen de bal aan de kortste hoek voorbij Martens.

“Oostkamp was de eerste helft Oostkamp niet”, stelde coach Kurt Delaere. “Er was geen scherpte en we wonnen nooit de tweede bal. Na de rust zag ik een ploeg met de juiste wedstrijdmentaliteit. In die periode versierden we kansen en zat een gelijkspel er in.”

“Genieten van schitterend resultaat”

De bezoekers kwamen opgenaaid uit de kleedkamer. Vanhaecke dreigde, midden een fikse regenbui, tot twee keer toe. De thuisploeg kwam er steeds moeilijker uit, maar kreeg nog een mooie kans om de voorsprong uit te bouwen toen Martens zich verkeek op een diepe bal en Mézine het net niet kon afstraffen. Vandenheede (hoog over) en Cnudde (met een subtiele lob vanop afstand), telkens na een snelle omschakeling, zorgden voor gevaar. Na de aansluitingstreffer van Willem Broes werd het heet onder de Oudenaardse voeten. Vanhaecke had de gelijkmaker aan de voet, maar werd tijdig gestopt. Cnudde toverde een pareltje uit de rechterschoen. De kleinzoon van Essevee-coryfee Philippe Desmet pikte de bal mee net buiten de grote rechthoek en knalde de bal in de verste winkelhaak. Over en uit voor Oostkamp dacht men, tot Van Herreweghe de bal met de hand beroerde en Willem Broes voor 3-2 tekende. Oostkamp dropte hoge ballen voor de doelmond van Verbrugge, maar die wist er raad mee. Het orgelpunt van een mooie voetbalavond was voor Heirwegh, die een vlotte aanval via Mézine-Vandenheede en Van Wambeke, die de assist afleverde, bekroonde met een vierde doelpunt.

“Ik ben dik tevreden”, zei een glunderende Leleu. “Jourquin toonde meteen zijn waarde. Mijn spelers hebben er voor geknokt tegen een vooral na de rust sterk Oostkamp. Dit nemen we mee naar de volgende wedstrijden. Dat studenten nu even moeten focussen op de examens zal betekenen dat het behelpen wordt op training, maar daar vinden we wel een oplossing voor. Nu moeten we vooral genieten van dit schitterende resultaat.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten