Voetbal 2de afdeling VV A KSV Oudenaarde - KVCSV Oostkamp 4-2

Jarno Jourquin en KSV Oudenaarde boeken knappe zege tegen KVCSV Oostkamp: “Een mooier debuut kon ik niet bedenken”

De debuterende Jarno Jourquin (SV Oudenaarde) bereidt een tackle voor op Jules Vanhaecke (SV Oostkamp). ©  Geert De Rycke

Oudenaarde -

KSV Oudenaarde begon op een schitterende manier aan het nieuwe kalenderjaar. Het hoog aangeschreven KVCSV Oostkamp, tweede in de stand, werd geklopt. De Oudenaardse jongeren eisten ook nu een hoofdrol op en dat deed ook nieuwkomer Jarno Jourquin (21), die overkwam van FCV Dender en met onderscheiding slaagde voor zijn ingangsexamen.

Freddy De Geest

In nood leert men vrienden kennen. Meer dan ooit is dat van tel voor de ploeg van voorzitter Kurt Vandeputte, die de wedstrijdbal schonk. Uit pure noodzaak werden jongeren in de kern gedropt. Tegen Oostkamp stonden met Guillaume Cnudde (17), Thimo Spileers (20), Jarno Jourquin (21), Gillian Verbrugge (22), Vladi Van De Wiel (22), Robbe Vandenheede (22) en Gilles Van Herreweghe (22) jonge kerels aan de aftrap. Na het uitvallen van Demets dropte Leleu Victor Van Meenen (17), die scoorde, in de ploeg. In het slot viel ook Robin Van Wambeke (19), die de assist afleverde voor het vierde doelpunt, nog in. Wie goed genoeg is, is oud genoeg, weten ze nu ook in Oudenaarde.

“Een mooier debuut kon ik niet bedenken”, glunderde Jourquin na de wedstrijd. “Al was het in het slot wel nog stressen toen de bezoekers de bal voor doel gooiden. Uiteraard hadden we liever de nul op het bord gehouden, maar dat we winnen is het belangrijkste. Ik vond het een rare match. Na de 2-0 zag het er goed uit, maar na de 2-1 werd het opnieuw spannend. We diepten de score verder uit, maar Oostkamp sloeg een tweede keer terug. Toen was het pompen of verzuipen. We bleven overeind en tekenden na een schitterende aanval nog voor een vierde doelpunt. Ik ben naar Oudenaarde gekomen om te winnen. De toon is gezet.”

In de kijker spelen

Jourquin was grof wild op de transfermarkt. “Bij FCV Dender kwam ik niet aan spelen toe, maar ik bleef wel hard trainen. Er was interesse van verschillende ploegen (RFC Wetteren en KVV Zelzate, red.), maar ik koos voor Oudenaarde. Al vanaf januari was er heel concrete interesse. Dit is een bewuste stap in mijn carrière. Als ik me hier in de kijker kan spelen, kan me dat in de toekomst verder helpen om opnieuw hogerop te klimmen. Dit is een huurovereenkomst en dus moet ik in principe na het seizoen terug naar Dender”, voegt de centrale verdediger, die graag op een mooie manier uitvoetbalt, eraan toe. “Goed uitvoetballen betekent dat je meteen een nieuwe aanval kunt opzetten. Ik schuw de risico’s die daaraan verbonden zijn inderdaad niet. Het zit in mijn spel en dat kan ik niet veranderen. Na de zware regenbui in het begin van de tweede helft lag het veld er slecht bij en heb ik op zeker gespeeld. Toen Oostkamp veel druk ontwikkelde, moesten we geen schoonheidsprijs meer ambiëren. Dat we de kansen vlot afmaakten, was een pluspunt waar we op verder kunnen bouwen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten