Wout van Aert sluit vermoeiende kerstperiode af met klinkende zege in Zonhoven: “Nu nood aan trainingskilometers in de zon”

©  BELGA

Wout van Aert pakte in Zonhoven alweer zijn achtste zege in elf veldritten. De man met de Belgische trui kan terugblikken op een meer dan geslaagde kerstperiode en rondde die af met een mooie zege in de befaamde zandkuil. “Dit is, denk ik, de enige cross op de kalender waar je zo’n verbinding met het publiek hebt”, vertelde Van Aert na zijn zege.

Sam Varewyck

“Ik had vandaag het gevoel dat ik een hoog tempo kon rijden, maar de echte versnelling zit er niet meer in na al die zware crossen”, zei Wout van Aert in zijn eerste reactie meteen na de cross. “Ik heb proberen profiteren van de foutjes die Mathieu van der Poel maakte in het begin. Op een gegeven moment viel hij echt voor mij, en toen kon ik een groot gat slaan.”

De uittredende Belgische kampioen zei ook dat hij verbaasd was over de voorsprong waarmee hij won (anderhalve minuut, red.). “Maar het is natuurlijk voor iedereen een zware periode geweest. In de tweede helft van de cross zie je dan wel dat iedereen op zijn eigen tempo terugvalt. Dat ligt natuurlijk nog best hoog, maar die versnelling in het slot is nu wel wat afgebot. Die moet terugkomen door te rusten. Vanaf morgen ga ik op stage met de ploeg flink trainen. Ik heb nood aan trainingskilometers in de zon.”

Van Aert was tot slot ook vol lof over het enthousiaste publiek in Zonhoven. “Dit is de enige cross op de kalender waar je die verbinding met het publiek hebt, je kan het altijd horen als er iets gebeurt. En als je een mooie passage maakt, gaan die decibels omhoog. Het is ook een prachtig parcours. Dat is toch genieten tijdens het afzien.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt