Voetbal  3de afdeling VV A Jong Lede - Voorde-Appelterre 2-3

Voorde-Appelterre steviger leider na derbyzege tegen Jong Lede

Senne Machtelinckx was zondag goed voor de 0-3, een doelpunt dat achteraf gezien meer dan nodig was voor Voorde-Appelterre. ©  Gregory Van Gansen

FC Voorde-Appelterre verstevigde op de eerste speeldag van de terugronde zijn leidersplaats na derbywinst bij Jong Lede. De bezoekers stonden 0-3 voor bij rust, maar moesten nog alles uit de kast halen om de drie punten mee huiswaarts te nemen.

Ivan Elegeert

Bij Jong Lede kregen de toeschouwers een bijzonder boeiende partij voetbal te zien. De bezoekers trokken aan het langste eind. Lepage opende de score na een voorzet van de mee opgerukte Nerinckx. Figys werd gehaakt na een kruispass van De Greef, die vervolgens vanop de stip zelf voor de 0-2 kon zorgen. Toen Machtelinckx in één tijd uithaalde stond het na een goed halfuur 0-3 voor Voorde-Appelterre. “Voor hetzelfde geld stond het toen 1-4 of 2-5, want ook de thuisploeg had voor de rust kansen”, stelde Voorde-trainer Bart De Durpel na afloop. “Ook wij hadden er zeker nog één meer moeten en kunnen maken.”

De thuisploeg gooide na de rust de tactiek door elkaar en trainer Cassieris koos voor een 3-5-2 opstelling. Dat leverde meteen resultaat op via Van Peteghem en na een vrijschop, die door de bezoekers fel werd aangevochten, was het na minder dan een uur zelfs 2-3. “Ook wij hebben onze opstelling dan aangepast waardoor er weer evenwicht kwam”, aldus De Durpel. “Maar het bleef natuurlijk wel opletten geblazen. Uiteindelijk hielden we stand. Een dikke zaak want we staan nu vier punten los. Toch moeten we de voeten op de grond houden. Van enige druk is hier geen sprake. Alles mag, niets moet. Er blijven nog veertien wedstrijden te gaan. Januari en februari zijn lastige maanden en in de laatste vijf matchen van een seizoen gebeuren er ook soms merkwaardige dingen. Toch ben ik meer dan blij met de reactie van de groep. Ik gaf ze veertien dagen vrijaf. Deze week trainden we drie keer. Een aantal spelers die vakantieplannen hadden hebben die ingetrokken om hier te spelen. De sfeer kan niet stuk.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten