Voetbal  1ste nationale  Thes Sport - KVK Ninove 0-0

Alan Haydock in zijn nopjes met verdienstelijk punt van Ninove: “Op deze prestatie en dit tactisch concept kunnen we verder bouwen”

Luca Polizzi verscheen aan de aftrap. ©  Raymond Lemmens

Ninove -

Na vier maanden kon Ninove nog eens de nul houden wat de promovendus in Tessenderlo een verdienstelijk en gesmaakt punt opleverde op bezoek bij subtopper Thes Sport.

Wim Redant

De Ninoofse coach Alan Haydock gaf de aanvoerdersband terug aan Kevin De Wannemaeker die na zijn succesvolle rentree tegen Heist net voor Nieuwjaar links werd geposteerd in een driemansdefensie. Luca Polizzi verscheen aan de aftrap en startte op zijn geliefkoosde positie tien. De herstelde doelman Kevin Van Den Noortgaete startte op de bank waardoor de Nigerese international Naïm Van Attenhoven tussen de palen bleef. Vermijl zorgde voor het eerste gevaar, maar Van Attenhoven stond pal. Jeunen krulde de bal in de draai naast en Bertaccini knalde over. Aan de overzijde knalde Romero over na een actie van Jelle Geenens. Na slecht uitverdedigen mikte Vermijl naast. Vermijl sneed naar binnen, maar zijn poging strandde in de armen van Van Attenhoven.

Billijk gelijkspel

Ook de tweede helft werd gekenmerkt door halve kansen. Een scherp aangesneden vrijschop van Luca Polizzi zoefde voorlangs. Van Attenhoven sloeg een voorzet-schot weg waarna centrale verdediger De Backer ontruimde. Na een snelle omschakeling van Jelle Geenens strandde Straetman op thuisdoelman Valkenaers. De Wannemaeker kopte een door Luca Polizzi afgedwongen hoekschop over. Tschimanga sneed naar binnen, maar raakte niet voorbij Valkenaers. Van Attenhoven tilde een schot van Voca over waardoor het een billijk gelijkspel werd.

Alan Haydock was in zijn nopjes na het slotsignaal.

“Organisatorisch zat het goed in elkaar”, vertelde de trainer van Ninove. “Alle taken werden minutieus uitgevoerd. We hielden eindelijk nog eens de nul wat al geleden was van de wedstrijd tegen Winkel. We werkten hard met veel discipline. De Wannemaeker trok de lijn door van Heist aan de zijde van Stef De Backer en Boris Kamneng. In het slotkwartier moest Luca Polizzi naar de kant na een zware tackle waarbij hij een tik op de knie kreeg. Hopelijk valt de schade mee, want Luca deed het prima in de rug van Romero en Straetman, terwijl Geenens en Bael de flank afdweilden. Voetbal is geen exacte wetenschap, maar op deze prestatie en dit tactisch concept kunnen we verder bouwen.”  

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten