Voetbal 3de Afdeling VV A KVE Drongen - Elene-Grotenberge 1-0

Jürgen Van Opstaele triomfeert met KVE Drongen in eerste thuismatch van 2023: “Hier putten we vertrouwen uit”

Anis Samimi in duel met bezoeker Roemer De Tandt. ©  NDM

Drongen -

Dankzij een treffer voor rust van Vandevyvere stak KVE Drongen uiteindelijk de eerste driepunter van het nieuwe jaar op zak: “De redding is nog geen feit. Eigenlijk verandert er niet zoveel aan onze opdracht”, blijft KVE-coach Jürgen Van Opstaele zeer voorzichtig. Met vier thuisduels in de komende vijf partijen belooft januari een cruciale maand te worden.

Stefan Smet

“Ik ben een tevreden coach”, zegt een glimlachende Jürgen Van Opstaele. “We hebben onze start in 2023 niet gemist. Onze thuisreputatie krijgt bovendien toch stilaan ook een flinke boost, want net als tegen Anzegem, wisten we nu ook tegen Elene-Grotenberge de punten thuis te houden. We kennen hen nog heel goed van vorig seizoen toen we niet konden winnen van hen. Momenteel tellen ze ook maar vijftien punten en je merkt dat ze een evenwaardig team hebben als wij.”

Niet toevallig kwam Drongen halfweg de eerste helft op voorsprong op stilstaande fase. “De bezoekers hadden nochtans eerst nog een strafschop gemist. Na een vrije trap van Maxime Pieters tikte Kjell Vandevyvere netjes de bal binnen. Het was vervolgens nog ruim 70 minuten voetballen en na de pauze kwamen de bezoekers heel sterk uit de kleedkamer. Zij verhoogden de druk, maar echt doelgevaar kwam er aanvankelijk niet van.”

“Wij creëerden af en toe een kansje uit de omschakeling. Het was en bleef een eerder gesloten wedstrijd. In het slotkwartier werd de doorgebroken Anis Samimi foutief afgestopt waardoor Elene-Grotenberge met tien man verder moest. Dat was zeker een sleutelmoment in de wedstrijd. Anderzijds kenden we voor die bewuste fase ook niet zoveel problemen om de nul op het bord te houden. Nadien bleven wel al bij al vlot overeind en merkte je ook dat bij alle spelers de vermoeidheid begon te wegen.”

“Nog niet gered”

In de stand telt Drongen nu achttien punten, maar Van Opstaele rekent zich nog niet al te rijk. “De redding is nog geen feit. Eigenlijk verandert er niet zoveel aan onze opdracht. In onze reeks bestaan er geen kleine teams, rode lantaarn Aalter won onlangs niet toevallig van de leider. Wij willen zoveel mogelijk vanuit onze eigen sterkte spelen, maar we zullen vooral ook telkens voluit moeten gaan. We moeten blijven knokken en onze organisatie blijven verzorgen.”

Cruciale maand januari

“Uiteraard putten we vertrouwen uit deze overwinning en je merkt ook dat de spelers openstaan voor deze aanpak”, aldus Van Opstaele die met Drongen nu op de tiende plaats kampeert. De sfeer in de kleedkamer is uiteraard opperbest.

“Iedereen zit op dezelfde lijn. Zo’n zege geeft ook wel een boost. We ontvangen volgend weekend Aalter en trekken nadien naar Rumbeke, twee zeer belangrijke duels. Na die uitmatch op Rumbeke krijgen we dan ook nog eens twee thuiswedstrijden tegen Overijse en Hamme. Je kunt er niet om heen: januari is voor ons dan ook een levensbelangrijke maand met het oog op de redding.”

Aangeboden door onze partners