Voetbal  2de afdeling VV

REEKSOVERZICHT TWEEDE AFDELING: SC Lokeren-Temse wint topper tegen Eendracht Aalst, KSV Oudenaarde stunt

Francois Kompany (SC Lokeren-Temse) ontzet de bal voor de neus van Ibrahima Mbaye (Eendracht Aalst). ©  Gregory Van Gansen

SC Lokeren-Temse is de nieuwe leider nadat het met 1-3 de Oost-Vlaamse kaskraker won tegen Eendracht Aalst. KSV Oudenaarde stuntte tegen KVCSV Oostkamp.

Coach Tom De Cock wond er geen doekjes rond na de 0-4-nederlaag van FC Lebbeke tegen Diegem Sport. “We misten zes spelers, maar dat mag geen excuus zijn voor de gebrekkige mentaliteit. Diegem ging met het mes tussen de tanden elk duel aan, wat wij verzuimden. Hopelijk schudt deze pandoering iedereen wakker.”

Ook RC Wetteren ging kansloos onderuit bij Jong Cercle met zware 4-0-cijfers.

KSV Oudenaarde zorgde voor de verrassing door KVCSV Oostkamp de voet te lichten. “We leverden een knappe prestatie af tegen een voltallig Oostkamp. Jarno Jourquin debuteerde centraal achterin waardoor Vladimir Jourquin een linie kon opschuiven. Hoed af voor onze 17-jarige youngsters Victor Van Meenen en Guillaume Cnudde die een puike prestatie afleverden en beiden scoorden. Deze zege geeft wat ademruimte, maar het smaakt wel zuur dat liefst vier spelers hun derde gele kaart incasseerden.”

Jannes Tant plukte met RC Gent de volle buit in Harelbeke. “We leidden 0-2 aan de rust nadat we ook enkele uitgespeelde kansen onbenut lieten. Ook na rust lieten we een derde treffer liggen. Harelbeke is een ploeg die er voor blijft gaan, maar ook na de aansluitingstreffer controleerden we de wedstrijd die op een verdiende zege uitdraaide.”

Davy De Schrijver beet met FC Merelbeke in het zand op Torhout (3-1). “Torhout zit in een goede flow en toonde in de eerste helft meer energie. Na rust klommen we langszij en waren we scherper. Nico Binst flirtte twee keer met een tweede treffer, maar de goal viel aan de overzijde na een foutje achterin.”

Olsa Brakel ging de boot in tegen Jong Essevee (3-5). Sparta Petegem walste na rust over Gullegem (1-5). Rode lantaarn Erpe-Mere United kon de bakens niet verzetten tegen KVV Zelzate dat de fusieclub inblikte met 1-4.  (rwd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten