Voetbal  2de provinciale A  VK Borchtlombeek-FC Herne 0-2

Herne klopt Borchtlombeek en doet geweldige zaak in het klassement: “We zijn de winnaar van het weekend”

Jitte De Wolf liet zich opmerken met een sterke invalbeurt. “Hij ontbolstert helemaal”, aldus coach Lothar Detaeye. ©  Geert Tresignie

Via de veroverde driepunter in Borchtlombeek deed Herne een uitstekende zaak in de degradatiestrijd. Voor rode lantaarn Borchtlombeek dreigt nog een lange lijdensweg met een ontmoedigend rapport van 6 op 48 met tien punten achterstand op de barrageplaats van Kester-Gooik.

Wim Redant

Op een zwaar veld waren de gevaarlijke standjes voor doel schaars. Na een actie op de flank van Mehdi Maimouni en een verkeerde interceptie in de thuisdefensie toverde Joeri Danau de 0-1 op het scorebord. Koen Landuyt kreeg de kans om de score verder op te drijven, maar de nieuwkomer zag zijn schot eerst gestuit door doelman Tielemans en bij een tweede kans trapte hij de bal naast. Aan de overzijde flirtte Chemali met de gelijkmaker, maar het ouderdomsdeken, dat nog maar net terug was van zijn huwelijksreis, kraakte zijn schot. Ook Stan Dierck vond de Hernse doelman op zijn weg.

De thuisploeg verdiende een doelpunt, maar kreeg plots het deksel op de neus. De ingevallen Jitte De Wolf zag zijn schot op de paal belanden, maar Danau was er als de kippen bij om de rebound binnen te duwen en de Hernse zege veilig te stellen: 0-2, meteen ook de eindstand.

Bij Herne rekende coach Lothar Detaeye zich rijk na de zege tegen Borchtlombeek. “Dankzij deze overwinning zijn we de winnaar van de speeldag. We springen over Huizingen en laten Kester-Gooik achter ons nadat beide ploegen in hun onderling duel op een gelijkspel bleven steken. We slagen een kloof van zeven punten op Wemmel, dat verloor op Meise.”

Detaeye wist dat het zware veld een andere aanpak vergde. “We kozen voor de lange bal en legden het accent op het veroveren van de tweede bal. We creëerden toch een handvol kansen en ik zag alweer een puike invalbeurt van Jitte De Wolf, een 20-jarige spits die overkwam van de beloften van Pepingen-Halle en helemaal ontbolstert. Helaas incasseerde zowel Joeri Danau als Yoran Matthijs hun derde gele kaart, zodat ze de thuismatch tegen Woluwe-Zaventem missen.”

Borchtlombeek-coach Jeroen Stas ziet het somber in: “Kansen worden steeds kleiner”

Jeroen Stas, de nieuwe Borchtlombeekse coach, kon zijn missie om de rode lantaarn op de rails te zetten en beseft dat er stilaan een voetbalmirakel nodig zal zijn om de degradatie nog af te wenden. “Tegen Herne verkeken we de kans om in het klassement wat dichterbij te sluipen”, deed de coach zijn verhaal van de wedstrijd. “Herne toonde zich vooral efficiënter. Het verschil in kwaliteit tussen beide ploegen was miniem. Een gelijkspel zou een eerlijk resultaat geweest zijn na een gesloten wedstrijd met veel duels maar slechts weinig uitgespeelde kansen. We moeten erin blijven geloven, al worden onze kansen op het behoud na elke nederlaag steeds kleiner.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt