Idee voor mooiere buurt of leuk evenement? Gemeente geeft geld aan winnende projecten

Een voorstel voor een evenement dat mensen in Linkebeek samenbrengt, maakt kans. © ssj

Linkebeek -

Inwoners van Linkebeek die een idee hebben om de gemeente te verfraaien of gezelliger maken, kunnen tot eind februari een project indienen. De bevolking beslist welk projecten het halen.

Jelle Schepers

De gemeente Linkebeek wil inwoners ondersteunen die zich willen inzetten voor de verfraaiing van de wijken en de versterking van de gezelligheid. “Voor het eerst in Linkebeek krijgt inwoners de kans om zelf projecten voor te stellen en te verwezenlijken en daarmee rechtstreeks te beslissen over de besteding van een deel van het gemeentebudget”, zegt schepen Cédric Letier (Link@venir).

De projecten moeten gericht zijn op de verbetering van het welzijn in Linkebeek. Voorstellen gericht op het verfraaien en verbeteren van de buurt maken kans. Ook voorstellen voor evenementen of acties om het samenleven te bevorderen, kunnen ingediend worden.

Groepen

Om meer banden te creëren en de uitwisseling van ideeën tussen burgers te bevorderen, heeft de gemeente Linkebeek besloten alleen voorstellen te aanvaarden die worden ingediend door een groep van ten minste drie inwoners van Linkebeek. Minstens één deelnemer moet 18 jaar of ouder zijn. Verder moeten de projecten tussen 500 en 2.000 euro kosten en realiseerbaar zijn binnen 12 maanden na het besluit om de subsidie toe te kennen. De projecten moeten ingediend worden vóór 27 februari 2023.

De winnende projecten worden rechtstreeks geselecteerd door de inwoners van Linkebeek. De bevolking zal geconsulteerd worden om de projecten te rangschikken en het budget toe te wijzen.

Een informatievergadering zal plaatsvinden op maandag 16 januari 2023 om 19 uur in het gemeentehuis.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt