Voetbal 1ste provinciale Bertem-Leefdaal

Pieter-Jan Vanneck kopt Bertem-Leefdaal naar stuntzege tegen leider Fenixx: “Nu moeten we wel zien dat we dit de komende weken bevestigen”

Pieter-Jan Vanneck was zondag goed voor het enige doelpunt van de partij. ©  Vel

Dat heet het jaar inzetten met een knal. VC Bertem-Leefdaal ging in zijn eerste wedstrijd van 2023 meteen met 0-1 stunten op het veld van leider Fenixx. Ongeveer rond het uur kopte verdediger Pieter-Jan Vanneck de enige treffer van de partij onhoudbaar tegen de netten.

Stefan Van De Weyer

“Fenixx begon als leider en favoriet”, zegt de 30-jarige Vanneck, die zijn voetbaljeugd doorbracht bij OH Leuven maar intussen toch al aan zijn zevende seizoen in Leefdaal bezig is. “Dat vertaalde zich in de eerste helft in een licht overwicht van de thuisploeg, met een kans voor Dylan Shehu. Zelf kwamen we niet verder dan enkele halve kansen, waardoor het halfweg 0-0 stond. Ook na rust was er steriele druk van Humbeek, dat op een zompige grasmat verzorgd voetbal bracht.”

Maar op het uur was het wel Bertem-Leefdaal dat op voorsprong klom. Na een vrije trap van Peeters zorgde Vanneck zelf voor de 0-1. Daarna deed Fenixx er nog alles aan om de bakens te verzetten, maar de Bertemse verdediging stond pal. En zo zijn Vanneck en co. de eersten dit seizoen die de leider een nederlaag konden toedienen. “Het is altijd leuk om te scoren en al zeker als we daarmee de drie punten pakken. Door de zege doen we intussen zelfs mee in het klassement voor de tweede periode. Hopelijk kunnen we deze sterke collectieve prestatie de volgende weken nog wat doortrekken en zo een mooi vervolg breien aan de competitie. Want het is allemaal leuk en aardig dat we winnen tegen de leider, volgende week moeten we nu wel bevestigen tegen laagvlieger Boka United. De voorbije jaren is het al te vaak gebeurd dat we na een stunt tegen een topper de week nadien punten lieten liggen tegen mindere teams. Hopelijk blijft dat nu uit.”

Jurist bij OHL

De verdediger woont zelf in het centrum van Leuven en werkt als jurist op professioneel vlak onder meer voor eersteklasser OH Leuven. “Gezien we in januari toch al wat transfers proberen af te handelen, is het relatief druk. Als jurist van OHL hoop ik trouwens elk weekend op een zes op zes van zowel OHL als Bertem-Leefdaal.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten