Voetbal 2de Afdeling VV A KRC Gent

Thomas Van Renterghem viert eindelijk debuut met Racing Gent: “Gelukkig heb ik voldoende ervaring en bleef ik door slim positiespel goed overeind”

Een zware knieblessure hield Thomas Van Renterghem maandenlang aan de kant: “Ik voel zoveel vertrouwen van de coach en het bestuur.” ©  Nic Declercq

Gent -

Een zware knieblessure hield Thomas Van Renterghem maandenlang aan de kant. De 31-jarige verdediger werkte in alle stilte aan zijn revalidatie en vierde zaterdagavond eindelijk zijn debuut voor KRC Gent. “Eigenlijk ben ik nu nog maar op pakweg 85 procent van mijn kunnen, maar gelukkig heb ik voldoende ervaring en bleef ik door slim positiespel goed overeind tegen Harelbeke”, aldus Van Renterghem.

Stefan Smet

De Gentse Ratjes boekten zaterdagavond een verdiende uitzege op bezoek bij Harelbeke. Bij rust leidde KRC Gent al met 0-2. Na een aansluitingstreffer van de thuisploeg in de slotfase werd het nog even spannend, maar uiteindelijk kon Thomas Van Renterghem – terug na maandenlang blessureleed – toch de eerste driepunter van 2023 vieren. Een flinke opsteker voor de ex-speler van onder meer Eendracht Aalst en Hoek. “Onvoorstelbaar. Ik kreeg enkele dagen voor de wedstrijd al een seintje van de coach dat ik wellicht zou starten door de blessure van Davies. Eigenlijk ben ik nu nog maar op pakweg 85 procent van mijn kunnen, maar gelukkig heb ik voldoende ervaring en bleef ik door slim positiespel goed overeind tegen Harelbeke”, vertelt Thomas Van Renterghem. “We hadden de partij al bij rust moeten beslist hebben. Het stond slechts 0-2, hoewel het eigenlijk al 0-4 of 0-5 had moeten zijn. Na de pauze lieten we het dan opnieuw enkele keren liggen en zo hielden we de thuisploeg in leven. Vervolgens scoorde Harelbeke uit zijn enige kans van de match en dan besef je dat er nog tien moeilijke minuten volgen. Gelukkig bleven we rustig en gaven we niets meer weg.”

Dankbaar

Vorig seizoen raakte Van Renterghem begin april zwaar geblesseerd aan de knie. Dat was meteen ook een flinke streep door de rekening van KRC Gent, dat hem net onder contract had gelegd. “Sterker nog. Ik had enkel een mondeling akkoord met de club toen ik uitviel met een kruisbandblessure. Dat was wel even slikken, maar het bestuur heeft me meteen gerustgesteld. Ik moest me gewoon focussen op mijn herstel en ze drukten me op het hart dat ik me zeker geen zorgen moest maken. Daar ben ik hen eeuwig dankbaar voor.”

Ook nu blijft het vertrouwen van het Gentse bestuur in de ervaren verdediger zeer groot. Nog voor hij zijn comeback vierde, zette hij al zijn krabbel onder een contractverlenging. “Straf toch”, zegt een glunderende Van Renterghem. “Ik voel zoveel vertrouwen van de coach en het bestuur. Waanzinnig gewoon. Dat maakt een wereld van verschil.”

Mentale rust

Naast Van Renterghem verlengden ook al heel wat sterkhouders zoals Leemans, Triest en Vankerkhoven hun contract. “Ook de andere jongens die al bijtekenden, spelen met een heel goed gevoel. Heel veel spelers hebben nu al gewoon die mentale rust: de zekerheid omtrent onze toekomst maakt het heel comfortabel voetballen. De sfeer op training is dan ook opperbest. Dat kan ook een rol spelen in het vervolg van de competitie. Als we woensdag de drie punten weten thuis te houden tegen KVV Zelzate, dan doen we een heel goede zaak in de competitie. Als we daarin slagen, dan kunnen we nog een mooie periode beleven. We willen vooral vermijden dat de competitie er voor ons eind februari al op zou zitten. Dat hoort niet voor een club als KRC Gent.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt