Voetbal 3de provinciale C Tildonk-Tremelo 0-6

KV Tremelo staat plots tweede na 0-6-stunt op Tildonk: “Nee, we gaan niet promoveren, daarvoor is onze kern te smal”

Iliass El Attabi was met vier doelpunten de grote man bij Tremelo. ©  GOYVAERTS

Eén speeldag ver in 2023 en het klassement is derde provinciale C is alweer helemaal door elkaar geschud. De Greunsjotters haalden het bij medefavoriet Sparta Haacht Statie met een nipte 1-2 en sprong zo naar de leiding. KV Tremelo stuntte dan weer met 0-6 na FC Tildonk en staat plots tweede. En zeggen dat de seizoenstart van zowel Tremelo als Vossem nog zo dramatisch was.

Stefan Van De Weyer

“Om meteen duidelijk te zijn: ik zie ons niet promoveren, daarvoor is onze kern te smal”, zegt Mario Mergaerts, de 44-jarige hulpcoach bij Tremelo. “Tien wedstrijden geleden gingen wij nog op bezoek naar Greunsjotters Vossem en toen zeiden wij daar tegen elkaar. “Amai, dat is hier onmiddellijk al een zespuntenmatch. En nu staan die twee ploegen dus eerste en tweede. Wat voor zotte reeks is me dit.”

De kers op de taart van de sterke remonte na die matige start volgde dus afgelopen weekend, met die 0-6 op Tildonk, dat voor alle duidelijkheid voor de match van zondag amper één punt achter de leider stond. “Onze topscorer Iliass El Attabi speelde een topmatch met vier doelpunten, ook de jonge Yarno Meerkens en verdediger Ben Boeckx deden het prima en scoorden beiden één keer. Boeckx was gestopt met voetballen bij KV Tremelo en speelt meestal met de liefhebbers. Hij sloot vorige donderdag weer aan, omdat de jeugd met examens zit en de komende weken weinig kan komen. Hij zou eigenlijk op de bank starten, maar Arthur Vandevelde viel uit tijdens de opwarming. Daardoor stond Ben toch in de basis en speelde hij tachtig prima minuten. Als we blijven winnen, dan volgt binnen drie matchen thuis, uitgerekend tegen Vossem, dé match voor de tweede periodetitel. Nu goed, ook de eerstvolgende twee duels zijn niet van de poes. In de eerste periode pakten we nul op zes tegen KVC Haacht en Lozenhoek Keerbergen.”

Aangeboden door onze partners