Voetbal 3de afdeling VV A FC Voorde-Appelterre

Senne Machtelinckx steviger op titelkoers met FC Voorde-Appelterre na zege in Lede: “Achterban en infrastructuur groeien mee”

Senne Machtelinckx is ondertussen al aan zijn tiende seizoen bezig bij groen-rood. ©  Gregory Van Gansen

Appelterre -

De naar Gent uitgeweken Geraardsbergenaar Senne Machtelinckx (29) beleeft in zijn tiende seizoen in Appelterre gouden tijden. Via een derbyzege in Lede liep FC Voorde-Appelterre intussen vier punten uit op naaste achtervolger Tempo Overijse.

Wim Redant

Terwijl zijn twee jaar oudere broer de aanvoerdersband draagt bij zijn moederclub KSV Geraardsbergen in tweede provinciale, maakt de jongere Machtelinckx een steile opmars met Voorde-Appelterre. “Geraardsbergen beschikt over het potentieel voor eerste provinciale, maar blijkbaar ontbreekt het wat aan regelmaat om door te stoten”, weet Senne Machtelinckx. “Zo neemt de afstand tussen mij en mijn broer steeds toe. Onze fusieclub blijkt dan ook een schot in de roos. Tijdens het tweede jaar werd al de promotie afgedwongen in eerste provinciale. Nu staan we opnieuw aan de leiding en hebben we de eerste periodetitel al op zak. De titelstrijd zit evenwel pas halfweg. Overijse blijft een te duchten concurrent en VW Hamme is aan een felle opmars bezig.”

Net als de heenmatch klopte de leider Jong Lede met het kleinste verschil. “Op Lede boekten we wel een verdiende zege, al hield Maxim Figys ons in het eerste kwartier wel overeind. Nadien namen we het heft in handen en hadden zelfs forfaitcijfers gekund in de eerste helft. Na rust slikten we twee snelle goals en dan weet je dat het toch nog link wordt, maar we kregen de wedstrijd toch opnieuw onder controle nadat onze opstelling werd aangepast en het spiegelbeeld werd van de opstelling van Lede. De inbreng van Michel Goffin zorgde ook voor een meerwaarde. Goffin speelde dan wel een jaar niet, maar in onze reeks is hij een middenvelder die bij elke ploeg een basisplaats kan opeisen. De coach wil hem na zijn lange inactiviteit niet verbranden en brengt hem geleidelijk, maar Michel zal ongetwijfeld nog zijn stempel drukken.”

“Zelf ben ik aan mijn tiende seizoen bezig. De onderhandelingen lopen nog, maar niets staat een elfde seizoen in de weg. Privé vond ik mijn stekje in Gent, waar ik ook studeerde, en intussen ook de liefde ontmoette. Op voetbalvlak zit ik gebeiteld in Appelterre. De achterban en infrastructuur groeien mee met de sportieve uitbouw van de groep.”

Vreemde uitslagen

Bij een promotie zou Voorde-Appelterre terechtkomen in een reeks waar traditieclubs als KSC Lokeren-Temse en Eendracht Aalst eerste viool spelen. “We beschikken uiteraard over geen achterban als Aalst en Lokeren-Temse. In onze huidige reeks tellen de traditieclubs Hamme en Roeselare-Daisel meer aanhangers, maar voorts moeten we voor niemand onderdoen. Ik zag al verplaatsingen waarbij onze fans in de meerderheid vertoefden. De aanleg van een kunstgrasveld hielp de club groeien. Met een betere infrastructuur kan je ook goede spelers lokken.”

Zondag komt staartploeg FC Eppegem op bezoek. “We mogen ons niet in de luren laten leggen. Overijse verloor voor Nieuwjaar ook van de staartploegen Eendracht Wervik en Eendracht Aalter. We zijn dus gewaarschuwd. In de wintermaanden zie je wel vaker vreemde uitslagen op de zware velden.”

Senne Machtelinckx

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten