Voetbal Vlaams-Brabant

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT. Vergeet Qatar, het WK leeft voort in Brabant, Werchter verwent de fans één minuutje en Haren zit met de handen … in de haren

Het dak ging eraf bij Pirate Leuven na de tweede zege van het seizoen. © ivan put 

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan de mannen van Pirate Leuven, die voor het eerst dit seizoen verlost zijn van de rode lantaarn na hun tweede zege van dit seizoen. Rapide Wezemaal won dan weer van Aarschot dankzij drie strafschoppen en bij Delta Londerzeel trokken twee bankzitters de felbevochten derbyzege in Ramsdonk over de streep.

Bart Devaere

1. Piraten verjagen rode lantaarn

Bij Haren (B) zitten ze met de handen in de…. haren. De ploeg staat na afgelopen weekend namelijk allerlaatste in vierde provinciale D na een 3-1-nederlaag tegen Pirate Leuven. Juist ja, dat Pirate Leuven, dat begin dit seizoen nog onze krant haalde met zijn vele zware nederlagen. Begin december kwamen we al eens terug op hun eerste zege tegen Steenokkerzeel B, nu schoten de Pietermannen dus ook raak tegen Haren B. Weg rode lantaarn in Leuven!

  2. “En als we winnen , winnen we zonder penalty …”

  Deze Dries Merckx aarzelde niet en zette twee van de drie Wezemaalse strafschoppen feilloos om. ©  Vel

  “En als we winnen, winnen we zonder penalty…”, iedereen kent het liedje wel, dat meestal wordt aangeheven als de tegenstrever een (on)terechte strafschop krijgt. Bij Wezemaal zullen ze zich zondag wel erg stilletjes hebben gehouden, Rapide won namelijk in Aarschot met 1-3 dankzij drie penalty’s. Naar het schijnt hebben die van Aarschot een hele avond gezongen, maar niet voor een overwinning, laat dat duidelijk zijn.

  3. Het WK is springlevend. Niet meer in Qatar, maar in Brabant

  Een kleine maand geleden is het intussen dat Lionel Messi met Argentinië de wereldtitel pakte in Qatar. De Argentijnen zijn stilaan uitgefeest, maar bij ons is het WK nog springlevend. Sinds Qatar zijn we gewend aan matchen van honderd minuten en meer. De toegevoegde tijd wordt steeds langer. Die trend zet zich nu ook door op onze Brabantse velden en enkele spelers maakten van die gelegenheid gebruik om diep in blessuretijd nog toe te slaan. Zo scoorde invallers Jarne De Vos voor Moorsel in de 96ste minuut en Brian De Bolle van Borchtlombeek B in een nog respectabele 91ste minuut. Bij Beersel-Drogenbos B maakten ze het nog bonter. German Masabana scoorde dat in de 92ste minuut de 2-0 tegen Huizingen B. Maar ploegmaat Dejvi Stojani scoorde nog een minuut later ook nog eens in zijn eigen netten.

  4. Invallers van goudwaarde

  “Een team is maar zo sterk als de bank waarover het beschikt.” Een oude voetbalwijsheid, maar afgelopen weekend bleek het in enkele wedstrijden toch weer de waarheid. Op verschillende velden waren het de invallers die voor hun ploeg vaak nog de zege of toch minstens een gelijkspel uit de brand sleepten. Het meest frappante voorbeeld: de derby tussen Ramsdonk en leider Delta Londerzeel, waar de bezoekers erg veel moeite hadden de buren in de pan te leggen. Uiteindelijk waren het invallers Van der Goten en Thielemans die diep in de tweede helft de overwinning voor de leiders uit Londerzeel veiligstelden.

  5. Spektakel in Werchter snel beklonken

  Wat goed is, komt snel. En in Werchter waren dat blijkbaar de doelpunten. Laatkomers zondag op Werchter - Lubbeek B waren eraan voor de moeite. Na amper één minuut stond de eindstand al op het bord. Nee, geen 1-0 of 0-1, Werchter won met 2-0 dankzij twee goals in de eerste minuut. Nog frappanter was dat beide goals niet allebei voortkwamen van een Werchterse voet. Mathias Cauwenberghs opende nog wel de score voor zijn team, maar na de aftrap verschalkte Kobe Vochten van Lubbeek meteen zijn eigen doelman met de bizarre 2-0 als gevolg.

  6. De beste schutter van Vlaams-Brabant

  Enzo Roosen van Veltem B breidt zijn voorsprong als beste Brabantse topschutter verder uit. Hij scoorde afgelopen weekend één keer, terwijl Bounekoub wegens een forfaitzege tegen Steenokkerzeel B niet in actie kwam. Bij de achtervolgers deed vooral Toon Matthys van Langdorp een goede zaak door vier keer aan het kanon te staan.

  31 goals: Enzo Roosen (HO Veltem B, 4de provinciale D)

  29 goals: Ibrahim Bounekoub (FFF Brussels, 4de provinciale D)

  26 goals: Toon Matthys (Langdorp, 4de provinciale E)

  23 goals: Nicolas Lentini (Vissenaken, 3de provinciale D)

  22 goals: Alexander Bonomi (Neerwinden, 4de provinciale F), Ilias El Attabi (Tremelo, 3de provinciale C)

  20 goals: Tuur Minner (Liedekerke B, 4de provinciale B),

  19 goals: Lander Oorts (Bertem-Leefdaal B, 4de provinciale D)

  18 goals: Jordi De Cat (Keerbergen, 4de provinciale C)

  17 goals: Rob Mertens en Simon Smeets (Tielt-Winge, 3de provinciale D), Bram Bert (Boskant Peizegem, 4de provinciale B) en Dries Vanwelde (KVK Tienen B, 3de provinciale D)

  16 goals: Steve Klompkes (Vissenaken, 3de provinciale D)

  7. Inhaalwedstrijden op woensdag, volledig programma in het weekend

  De spelers van Averbode-Okselaar kunnen woensdagavond hun koppositie al verstevigen. ©  Guy Meurs

  Komend weekend krijgen we weer een volledige speeldag in alle reeksen, maar de echte fan van provinciaal voetbal hoeft niet eens zo lang geduld uit te oefenen. Woensdag worden in meerdere reeksen nog enkele inhaalwedstrijden afgewerkt. De twee interessantste duels vinden we in tweede provinciale B en derde provinciale A. In 2B kan Averbode-Okselaar zijn leidersplaats verstevigen door te gaan winnen bij Houtem-Oplinter, in 3A is er de degradatietopper tussen Juve Mollem en Eizeringen. Komend weekend het uitkijken naar de derby en topper in 4C tussen Hofstade en Eppegem B.

  Een foutje, een opmerking of vooral iets gezien wat een leuk item kan zijn in de volgende aflevering? Stuur een mailtje naar sportbrabant@nieuwsblad.be

  Aangeboden door onze partners