Bolsonaro bevestigt ziekenhuisopname in Florida

©  AFP

De voormalige Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft maandag bevestigd dat hij in het ziekenhuis werd opgenomen in Orlando, in de Amerikaanse staat Florida. Hij heeft problemen met de spijsvertering.

Bron: BELGA

Bolsonaro verspreidde via Twitter een foto vanuit zijn ziekenhuisbed. Hij bedankte zijn aanhangers voor hun “gebeden en wensen voor spoedig herstel” en suggereerde dat hij zondag in het ziekenhuis belandde, maar dat intussen had mogen verlaten. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sinds hij in 2018 werd neergestoken tijdens de verkiezingscampagne, heeft de extreemrechtse politicus herhaaldelijk buikklachten gehad.

Zondag bestormden aanhangers van Bolsonaro overheidsgebouwen in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. Zes uur later veroordeelde Bolsonaro die bestorming. Hij ontkende verantwoordelijk te zijn. 

Bolsonaro verliet Brazilië twee dagen voor de inauguratie van zijn opvolger Luiz Inácio Lula da Silva op 1 januari.

Meerdere Amerikaanse congresleden hebben opgeroepen Bolsonaro de VS uit te zetten, al lijkt daar momenteel geen juridische grond voor te zijn. Het Braziliaanse ministerie van Justitie voert momenteel geen onderzoek naar Bolsonaro in verband met de bestorming.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten