Voetbal 2de afdeling VV A SV Oostkamp

Diëgo Bragard weigert te spreken over een mindere periode van SV Oostkamp. “In Zelzate bewijzen dat we geleerd hebben uit onze fouten in Oudenaarde”

Diego Bragard in de achtervolging op Lorenzo Heirwegh. © Geert De Rycke

Oostkamp -

Na de riante overwinning op het veld van leider Eendracht Aalst zijn de jongens van coach Kurt Delaere er niet meer in geslaagd een overwinning binnen te halen. Met amper 1 op 9 na een gelijkspel op KM Torhout en nederlagen tegen Olsa Brakel en SV Oudenaarde willen de rood-witten zich zondag absoluut herpakken op het veld van KVV Zelzate.

Philippe Decruynaere

“Ik heb eigenlijk geen verklaring voor onze zwakke eerste helft op Oudenaarde (4-2)”, sakkert Diëgo Bragard. “Ik wil geen excuses zoeken voor onze nederlaag, maar het veld lag er niet al te best bij en er stond een felle tegenwind. In de eerste helft slaagden we er niet in om ons combinatievoetbal op de mat te leggen. Tot overmaat van ramp stonden we vrij snel twee doelpunten in het krijt. Niettemin kregen we net voor de rust nog de kans om de aansluitingstreffer te scoren, maar de goalie van de thuisploeg redde knap. In de tweede helft speelden we heel wat beter en met wat geluk zat er misschien nog een gelijkspel in. De eerlijkheid gebiedt mij echter om toe te geven dat de tegenstrever de overwinning eigenlijk wel verdiende.”

“Van een mindere periode of terugval is zeker geen sprake”, stelt de Oostkampse linkerflankspeler heel duidelijk. “In Torhout lieten we in de laatste minuut de kans op de overwinning liggen en tegen Brakel hadden we voldoende kansen om de wedstrijd twee keer te winnen. Het zit gewoon wat tegen en daar liggen we binnen de groep niet wakker van. Het seizoen is nog lang en we krijgen nog voldoende kansen om ons te bewijzen. Tegen Zelzate moeten we karakter en mentaliteit tonen en vanaf de eerste minuut scherp zijn. Het wordt geen gemakkelijke partij. In deze reeks zijn er trouwens geen gemakkelijke wedstrijden. We zullen zondag bewijzen dat we lessen getrokken hebben uit de fouten die we in Oudenaarde maakten.”

Geen paniek

Ook voorzitter Paul Devliegere kon zaterdagavond zijn ogen niet geloven toen hij zijn spelers in de eerste helft aan het werk zag. “We hebben 45 minuten echt niet goed gevoetbald. Gelukkig hebben we ons in de tweede helft herpakt. De ontgoocheling is ondertussen verwerkt en nu is het tijd om lessen te trekken uit deze nederlaag”, aldus de preses van SV Oostkamp. “In elke wedstrijd zoeken onze jongens altijd voetballende oplossingen. Offensief en verzorgd voetbal zit in het DNA van SV Oostkamp. Daar stappen we niet van af, maar in de toekomst moeten we onze speltactiek misschien iets meer aanpassen aan de wedstrijdomstandigheden. Zondag verwacht ik op Zelzate opnieuw een moeilijke wedstrijd. Met de nederlaag tegen Oudenaarde in het achterhoofd zullen we ons geen tweede keer aan dezelfde fouten mogen bezondigen.”

Het zijn drukke weken voor de Oostkampse voorzitter. “We zijn volop bezig met de voorbereiding van volgend seizoen. Met zo goed als alle kernspelers gaan de contractbesprekingen de goede kant uit. Van enige paniek na drie wedstrijden zonder overwinning is in de bestuurskamer geen sprake. We leren uit onze fouten en bouwen rustig verder aan de toekomst van de club”, glimlacht Paul Devliegere.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten