Lionel Messi 24 dagen na wereldtitel klaar voor terugkeer in het shirt van PSG

©  ISOPIX

Lionel Messi staat voor zijn terugkeer in het shirt van PSG, morgenavond om 21 uur in de competitiematch tegen Angers. De Argentijn heeft maandag normaal getraind en dus staat niets in de weg dat hij speelminuten maakt tegen Angers.

Michael Van Damme

PSG speelt thuis en dus hopen de supporters in het Parc des Princes om de wereldkampioen eindelijk weer aan het werk te kunnen zien, 24 dagen na de gewonnen WK-finale met Argentinië.

Dat was vorige week al het plan en het feit dat Messi gisteren de volledige groepstraining afwerkte, lijkt erop te wijzen dat dat het geval zal zijn.

“Hij heeft een ongelooflijk WK gespeeld met veel fysieke inspanningen. Daarom ben ik zeer attent op wat hij zelf aangeeft over zijn fysieke paraatheid. Ik hoop dat hij beschikbaar is voor de wedstrijd tegen Angers”, zei PSG-trainer Christophe Galtier vorige week donderdag.

Of Messi op het veld zal staan met Neymar, is onzeker. De Braziliaan keerde gisteren terug, maar liet een deel van de training aan zich voorbij gaan. De staf zal bekijken hoe zijn situatie evolueert en hoeveel minuten hij kan spelen. Neymar ontbrak op de donderdagtraining vorige week, daags voor de bekermatch tegen Châteauroux, omdat hij verzorging nodig had als gevolg van een enkelverzwikking die hij opliep op het WK.

Neymar kwam sinds het WK wel al in actie voor PSG, op 28 december tegen het Strasbourg van Matz Sels.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten