Voetbal 1ste provinciale Sassport Boezinge

Ooit ploegmaat van Loïs Openda en Charles De Ketelaere, maar nu staat Sven Cornette mee op kop met Sassport Boezinge in eerste provinciale: “Ik weet dat we kampioen worden”

Sven Cornette wil zaterdag in Diksmuide revanche nemen voor de thuisnederlaag begin dit seizoen. © Bart Vandenbroucke

Wie had dat in november nog gedacht? De ambitie leek op bij Sassport Boezinge en dat gemis bracht ook het vertrek van trainer Angelo Paravizzini en zijn staf teweeg. Speler Jonas Vandermarliere nam even over, maar Dylan Vanhaverbeke kwam, zag en overwon. Hij reed een foutloos parcours en parkeerde de ploeg pal naast zijn ex-club Wevelgem op kop. “Niemand zal ons nog kunnen afstoppen”, meent Sven Cornette.

Koen Verdruye

Knap wat Sassport Boezinge dit seizoen allemaal uitspookt. Eerst draaide bijna alles rond de stilgelegde match tegen Blankenberge en het proces rond de groene tafel, en nadien was er de verrassende trainerswissel, maar T1 Dylan Vanhaverbeke en T2 Frederik Wydoodt blijken nu de ideale opvolgers. Ze coachten de ploeg voor het eerst op 4 december en wonnen toen meteen tegen uitgerekend Wevelgem, de leider en ex-ploeg van Vanhaverbeke. Bij rode lantaarn Jabbeke volgde nog een gelijkspel, maar er werd nadien op eigen veld gewonnen van Moen en in de inhaalmatchen tegen Blankenberge en Racing Waregem. Goed voor 13 op 15, 34 punten in totaal en de gedeelde leidersplaats met Wevelgem.

Sven Cornette durft kleur te bekennen. Meer zelfs, hij is ervan overtuigd dat Boezinge deze plaats niet meer zal afgeven. “Wij worden kampioen. Als je naar onze kern kijkt en de kwaliteit die we op het veld kunnen brengen, dan denk ik dat we de belangrijkste kandidaat zijn”, meent Cornette, die zaterdag met Boezinge de derby en topper op Diksmuide speelt. “We hebben nog een eitje te pellen met de Diksmuidelingen, want eerder dit seizoen verloren we thuis tegen ze.”

Tevreden over nieuwe coach

Hoewel hij al bij Wingene samenwerkte met Paravizinni, is Cornette ook vol lof over diens opvolger Vanhaverbeke. “We waren allemaal verrast dat Para vertrok en met hem de hele staf. Het gebeurde ook van de ene op de andere dag, maar zo gaat dat nu eenmaal in voetbal. In het profvoetbal zijn er soms vier trainerswissels bij één en dezelfde club in hetzelfde seizoen, waarom zou dat dan in provinciale niet kunnen?”

Cornette is tevreden over de aanpak van zijn nieuwe coach. “Hij staat dicht bij de spelers en past binnen een familiale club zoals Boezinge. Vroeger trainden we drie keer. Nu slechts twee keer, maar mij maakt dat niet uit. De coach is baas en hij beslist. Hij wijzigde ook de veldbezetting. Vroeger speelden we met drie man achterin, nu met vier. Ik sta nu als rechtsback echt op positie twee. In het systeem van Para stond ik hoger, maar mij maakt dat niet zoveel uit.”

Cornette (23) is een complexloze jongen die het hart op de tong draagt. Plusvader van de twee kinderen van zijn vriendin, vader ook van twee dochtertjes. Hij woont in Leisele en werkt in de gevelrenovatie. Ooit was hij een groot talent bij Club Brugge. Hij kapitein bij de blauw-zwarte beloften, maar de A-kern zat er niet in. “Spijt dat ik het niet haalde, heb ik daar niet van. Ik kan dat plaatsen en heb vrede met zoals het nu is. Ik speelde samen met jongens zoals Charles De Ketelaere en Loïs Openda. Zij zijn nu Rode Duivel en spelen als toppers in het buitenland. Ik gun ze dat, maar contact is er niet meer. Logisch ook, die jongens hebben nu een ander leven en ik heb het mijne. Zo gaat dat nu eenmaal.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten