Jay Vine zet klassementsambities in de Giro kracht bij met Australische titel tijdrijden: “Goede tijdritfiets en positie gevonden”

©  AFP

Jay Vine heeft de Australische titel in het tijdrijden veroverd. De aanwinst van UAE Emirates, die Alpecin-Deceuninck verliet, legde de 37,5 km rond Mount Helen af in 46’39” (gem. 48,23 km/u). Met zijn nationale tijdrittitel zet Vine zijn ambities om voor een goed klassement te gaan in de Giro kracht bij. Vine won in de voorbije Vuelta twee bergritten en de bergtrui, maar in de Giro moet er ruim zeventig kilometer tegen de klok gereden worden.

Michael Van DammeBron: BELGA

De 27-jarige Vine haalde het voor viervoudig tijdritkampioen Luke Durbridge (Team Jayco AlUla), tweede op drie seconden. Het podium werd vervolledigd door Kelland O’Brien (Team Jayco AlUla), derde op 25 seconden. 

Vine, vorig jaar tweevoudig ritwinnaar in de Ronde van Spanje, volgt op de erelijst Rohan Dennis op.

“Vroeger was tijdrijden altijd mijn favoriete positie”, aldus Vine, die via Zwift in het profwielrennen kwam en dus hoge wattages kan trappen. “Maar sinds ik prof werd, had ik nog geen positie gevonden om echt snel te gaan. Bij mijn nieuwe ploeg hebben we een goede tijdritfiets en een goede positie voor mij.”

Zondag kroonde Luke Plapp (INEOS-Grenadiers) zich voor het tweede jaar op rij tot Australisch kampioen op de weg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten