Voetbal 3de provinciale D FC Geetbets

Geetbets-speler Andy Paulissen maakt na maanden blessureleed gelijk bij eerste balcontact: “Ik heb al acht jaar last van de buikspieren”

Andy Paulissen: “Misschien dat we iets onder de hoge verwachtingen presteren, maar er is nog altijd die eindronde.” ©  gmd

Het zal je maar overkomen: na maanden inactiviteit bij je eerste balcontact raak treffen. Die stunt was zondagmiddag weggelegd voor Andy Paulissen (32) in het treffen met titelkandidaat Boutersem United. Het was een belangrijke gelijkmaker, want zo werd het 2-2 vijf minuten voor affluiten en wendde Geetbets een thuisnederlaag af.

René Beelen

Paulissen beschrijft nog eens hoe hij het voor mekaar kreeg om tegen het gereputeerde Boutersem United met opgeheven hoofd uit de strijd te komen. “We gingen rusten met een 1-0-voorsprong en die bonus deed de logica geen geweld aan”, vertelt Paulissen. “Maar in de tweede helft stelde bezoeker Gert Stockx gelijk en toen hij zeven minuten voor tijd er zelfs 1-2 van maakte, zag het er niet goed uit. Trainer Davy Goossens greep in en haalde een minuut later Nick Wouters van het veld en bracht mij in. Ik ben al jarenlang een verdediger, maar moest de spits in met de bedoeling om met het hoofd iets te forceren. En het lukte mij, want na een inworp van Arwen Droogmans en een center kopte ik bij mijn eerste balcontact de gelijkmaker binnen. Boutersem was al in de zevende hemel, maar die euforie duurde slechts een minuut. Uiteindelijk was dat gelijkspel aanvaardbaar. Boutersem liet geen goede indruk na, maar ook wij waren niet op ons best. Veel middenveldspel en weinig kansen, wel vier doelpunten maar geen spektakel.”

“Dat ik na die maanden inactiviteit op de bank startte, was, normaal want ik mis matchritme. Ik speelde mijn laatste match op 9 oktober tegen Meensel-Kiezegem. Het probleem was dat ik sukkelde met een buikspierblessure. Ik ben hier aan mijn zesde seizoen toe, maar al acht jaar heb ik last van mijn buikspieren. Die blessure duikt geregeld opnieuw op.”

Eindronde

“Misschien dat we iets onder de hoge verwachtingen presteren, maar er is nog altijd de eindronde. We staan op een vierde plaats en als Vissenaken alle periodetitels pakt, dan krijgen de nummers twee, drie en vier ook een eindrondeticket. Voor ons zit er zo in deze competitie toch nog een prijs in.”

“Onze competitiestart was niet goed met een drie op negen. Zo verloren we al onmiddellijk voeling met de top. We verloren wel nipt van het sterke Tielt-Winge, maar op eigen terrein met 0-1 verliezen van het bescheiden Molenbeek was zonde. We missen wel onze topschutter Michaël Marechal. Hij liep eind vorig seizoen een achillespeesblessure op en we hebben hem nog niet teruggezien. Ik weet niet of die nog zal terugkeren. We hebben echter nog jongens die de goal weten staan.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten