Voetbal 4de provinciale D

Maxime De Koninck doet met HO Veltem B gouden zaken: “De coach houdt ons met de voeten op de grond”

Maxime De Koninck. “Onze toppers komen er pas aan op de laatste drie speeldagen. Dan gaan we met duels tegen FFF Brussels, Tervuren-Duisburg B en Kessel-Lo B pas onze echte waarde kennen.”  ©  Vel

In tegenstelling tot bijna alle andere reeksen stond er afgelopen weekend in vierde provinciale D al een volledige speeldag op het programma. Leider FFF Brussels kreeg de drie punten cadeau na het forfait van Steenokkerzeel. Bij de achtervolgers was Veltem B de grote winnaar, dat wist als enige van de achtervolgende ploegen de drie punten te pakken.

Bart Devaere

Bertem-Leefdaal B verzuimde om naar de leiding te springen na een gelijkspel bij Erps-Kwerps. Tervuren-Duisburg B en Kessel-Lo B speelden gelijk en ook Kraainem B moest tevreden zijn met een gelijkspel, zodat Veltem de grote winnaar werd van het weekend. “In Vossem zijn we nooit in de problemen gekomen”, zegt Maxime De Koninck, zelf amper 21 jaar maar wel al de aanvoerder van de ploeg. “We stappen elke wedstrijd het terrein op met de bedoeling om te winnen en van onze eigen kwaliteiten uit te gaan. Ons team is bijzonder jong, maar enorm gedreven. De wil om bovenaan mee te draaien is bij ieder van ons aanwezig. Met Tim Vranckx hebben we gelukkig een coach die al dat jeugdige enthousiasme wat tempert en ons met de voeten op de grond houdt.”

Kloof verkleinen

Veltem heeft ook zeker de ambitie om te promoveren. “Het is zeker de bedoeling van de club om met deze B-ploeg voor promotie te gaan, maar er zijn verschillende kapers op de kust. Het bestuur wil de afstand tussen A- en B-kern zo klein mogelijk maken, dat zou ook echt erg goed zijn voor de doorstroming. Bij Veltem is het eerste aanspreekpunt bij afwezigen in de A-kern zeker de B-kern en dat is echt niet overal zo. Ik denk dat het nog een erg spannende competitie zal worden, zeker omdat voor ons de toppers eraan komen op de laatste drie speeldagen. Dan gaan we met duels tegen FFF Brussels, Tervuren-Duisburg B en Kessel-Lo B pas onze echte waarde kennen. Het komt eropaan om tegen dan nog mee bovenaan te staan en geen onnodige punten te laten liggen.”

Aangeboden door onze partners